Još 1.360.000 maraka za izvansudske nagodbe

Još 1.360.000 maraka za izvansudske nagodbe

12. 09. 2018. u 17:05 0

Nastavljajući započete aktivnosti u svezi s rješavanjem pravosnažnih sudskih rješenja, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je na sjednici u srijedu donijela Odluku o isplati potraživanja pravnim i fizičkim osobama iz županijskoga Proračuna za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 1.360.000 maraka.

Donošenjem današnje Odluke riješena su potraživanja za sve predmete čija je pravomoćnost utvrđena zaključno s danom 31. prosinca 2013. godine.

U raspravi je iznova istaknuto kako Vlada nastavlja rješavati problem koji se godinama akumulirao, postajući ozbiljna prijetnja financijskoj stabilnosti Županije.

U traženju najboljih rješenja, Vlada je tijekom 2016. godine započela aktivnosti i donijela potrebne odluke kojima je, svima koji posjeduju ovršne sudske odluke na teret Proračuna, ponudila mogućnost izvansudske nagodbe, što se pokazalo kao vrlo dobar model koji se i današnjom Odlukom nastavlja.

Inače, u 2018. godini Vlada je za ovu nakanu izdvojila više od 3 milijuna maraka, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijske vlade.

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".