DOBRO JE ZNATI

Jeste li znali? U perilici rublja postoji skriveni dio koji treba čistiti četiri puta godišnje!

Foto: shutterstock
Jeste li znali? U perilici rublja postoji skriveni dio koji treba čistiti četiri puta godišnje!
24.10.2023.
u 09:28
Pokazala je i kako ga izvaditi i temeljito očistiti
Pogledaj originalni članak

Perilice uvelike olakšavaju pranje rublja, ali i njih je svako malo potrebno čistiti. Guruica za čišćenje i influencerica Barbara Costello, koja ima Instagram račun pod imenom "Brunch with Babs", pokazala je kako očistiti skriveni dio perilice rublja i produžiti joj životni vijek, piše The Sun.

Ona je savjetovala da filter treba čistiti svakih nekoliko mjeseci te je svoje pratitelje izazvala da ga pronađu u svojim perilicama rublja. "Ako ne znate gdje je filter, mogli biste biti u nevolji jer biste ga trebali čistiti do četiri puta godišnje", rekla je Barbara, a zatim je pokazala kako ga izvaditi i temeljito očistiti.

"Moj se nalazi na prednjem dijelu perilice. Samo ću otvoriti ova mala vrata i tu je filter. Imam ručnik i zdjelu", rekla je. Dok je Barbara uklanjala filtar, voda je potekla iz veš mašine, no uhvatila ju je u zdjelicu. "Nakon ispiranja filtera u toploj vodi, provjerite ima li u perilici bilo kakvih predmeta poput čarapa i sl.

Barbara je potom na krpu stavila malo bijelog octa. "Prebrišite s ovim odjeljak za filter jer je vjerojatno jako prljav. Kada se osuši, filter vratite natrag u perilicu rublja", istaknula je. "Sada nećete više morati brinuti o filteru vaše perilice rublja nekoliko mjeseci. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, no zaista je produljilo vijek trajanja mašine, a vi ćete imati puno ljepše rublje", kazala je Barbara.

Ubrzo su joj se u komentarima javili oduševljeni pratitelji. "Što? Imam poprilično godina i ovo sam tek sad saznao! Wow!", "Strah me i pomisliti što je u našoj perilici jer smo u unajmljenom stanu dok ne kupimo naš", samo su neki od komentara.

Video kako čisti skriveni dio perilice možete pogledati OVDJE

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.