Super Trikovi

Jeste li znali da omekšivač odlično polira namještaj? Evo kako ga još možete koristiti

Jeste li znali da omekšivač odlično polira namještaj? Evo kako ga još možete koristiti
31.05.2020.
u 14:39
Pogledaj originalni članak

Od pranja prozora, suđa i tuš kabine, do skidanja starih tapeta - omekšivač možete koristiti za čak 5 različitih stvari u svom kućanstvu, a evo i koje su.

Poliranje namještajaPomiješajte omekšivač s vodom u omjeru 1:4, a zatim to ulijte u bocu s raspršivačem. Pošpricajte po glatkoj površini i obrišite suhom krpom. Također, ovo svoje sredstvo možete koristiti i za staklene površine i tuš kabine.

Čišćenje prašine

Na krpu s kojom brišete prašinu stavite tek nekoliko kapi omekšivača i obrišite površine. To djeluje na statički elektricitet, koji inače pogoduje sakupljanju prašine - to zapravo sprječava njegovo stvaranje. Osim toga, prostor će dobro mirisati. Ako se ne odlučite na opciju s prašinom, možete prostor osvježiti tako da u bočicu s raspršivačem ulijete omekšivač i vodu u omjeru 1:3, promućkate i pošpricate tkaninu - tepih, zavjese, unutrašnjost automobila... Miris će dugo trajati.

Čišćenje lonaca

Možete zaboraviti na dugotrajno namakanje lonaca vodom i struganje masnoće. Umjesto toga, napunite lonac vodom i dodajte malo omekšivača, ostavite to sat vremena i očistite - naslage će se puno lakše skidati.

Blistavi prozori

Suhe naslage na prozoru koje nastaju od kiše i prljavštine izvana možete ukloniti tako da ih premažete s malo omekšivača, pričekate deset minuta i obrišite vlažnom krpom. Nakon toga operite prozore na uobičajen način.

Stare tapete

U jednoj posudi pomiješajte čep omekšivača i četiri čaše tople vode. Spužvicom nanesite to na tapete. Vrlo je važno da je voda topla cijelo vrijeme i da tapetu ogulite dok je još mokra. Dakle, nemojte prvo namazati sve tapete i onda ih skidati, nego jednu po jednu.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.