susret s građanima Garevca

Jerković i Čordaš protiv trasiranja auto ceste na štetu hrvatskih povratnika

Jerković i Čordaš protiv trasiranja auto ceste na štetu hrvatskih povratnika
08.10.2019.
u 12:46
Navedena autocesta bi se dijelom gradila preko hrvatskih sela u Modriči. Sukladno idejnom projektu izgradnjom ove autoceste bi se sjekla hrvatska sela i rušile obnovljene kuće hrvatskih povratnika preko Garevca, Kladara Donjih, prema Šamcu i Pelagićevu
Pogledaj originalni članak

Dopredsjednik RS Josip Jerković i Davor Čordaš izaslanik u Vijeću naroda RS sastali su se s građanima MZ Garevac te razgovarali na temu trasiranja auto ceste Vukosavlje – Brčko.

Dopredsjednik Jerkivić i izaslanik Čordaš dali su punu podršku Garevčanima te iskazali kako je prva verzija trase urađena na štetu hrvatskog naroda, priopćio je Ured dopredsjednika RS. 

Navedena autocesta bi se dijelom gradila preko hrvatskih sela u Modriči. Sukladno idejnom projektu izgradnjom ove autoceste bi se sjekla hrvatska sela i rušile obnovljene kuće hrvatskih povratnika preko Garevca, Kladara Donjih, prema Šamcu i Pelagićevu.

Sugovornici su se složili da je ovakav projekt neprihvatljiv i mještanima koji žive na području MZ Garevac i ostalih mjesnih zajednica kao i političkim predstavnicima koji zastupaju interese Hrvata te je potrebno pronaći neko drugo rješenje za izgradnju navedene autoceste.

Javna rasprava je zakazana za 10. listopada u 13.00 sati pa ovom prigodom pozivamo da se odazovete u što većem broju, te da se tamo potraže odgovori od onih koji su predložili trasu na štetu hrvatskih povratnika.

Sastanak je protekao i završio mirno uz potporu dopredsjedniku Jerkoviću i gospodinu Čordašu jer su protiv trasiranja koji ide na štetu hrvatskih povratnika.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.