BANJA LUKA

Jeleni Trivić potvrđena kandidatura za predsjednika Republike Srpske

Jeleni Trivić potvrđena kandidatura za predsjednika Republike Srpske
14.05.2022.
u 19:09
Pogledaj originalni članak

Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) potvrdio je danas kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske na predstojećim općim izborima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.

Borenović je kazao novinarima kako je Glavni odbor utvrdio i potvrdio nositelje listi za sve izborne jedinice u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, osim Izborne jedinice broj dva.

"Donijeli smo danas odluku kako ćemo podržati i kandidata za člana Predsjedništva koji će doći iz naše bratske opoziciojske stranke, Srpske demokratske stranke, u skladu sa dogovorom koji smo imali među ključnim opozicijskim strankama", rekao je Borenović.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić rekla je kako je Glavni odbor usvojio "Program obnove" prema kojem je cilj ove stranke da "prosječna plata u Republici Srpskoj bude 1.000 eura, prosječna mirovina 500 eura, a zaposlenost iznosi 330.000 ljudi".

"Republiku Srpsku unutar BiH vidimo na europskom putu. U ekonomskom i političkom smislu Republiku Srpsku vidimo pridruženu i uključenu u inicijativu 'Otvoreni Balkan'", rekla je Trivićeva.

Odgovarajući na pitanje novinara slažu li se svi u SDS-u s njezinom kandidaturom na predstojećim izborima, Trivićeva je rekla kako nije stekla dojam da ima bilo kakvih problema s tom strankom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.