Salate su uvek dobro rešenje za razne proslave. Kako nam se približava sezona slava, ovu francusku salatu obavezno uvrstite u vaš slavski meni. Napravit ćete je za 10 minuta, a sastojci su mnogima omiljeni. Pored kuhanih jaja, ide sir, mrkva, jabuka, majonez... Ovu salatu poslužite s pečenjem, a iza toga poredajte sitne kolače, pa neka gosti uzimaju što najviše vole, piše stvarukusa.
Sastojci:
1 crni luk
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
1 kašika sirćeta
ključala voda
200 g šunke
1 mrkva
200 g sira
1 jabuka
3 jajeta
majoneza
Priprema:
Isjecite crni luk na rebarca, pa rukama malo zgnječite. Dodajte šećer, sol i sirće, pa prelijte ključalom vodom. Ostavite 10-ak minuta. Jaja skuhajte, pa izrendajte kao i mrkvu, sir i jabuku. Šunku isjecite na kockice. Procijedite luk. Na podlogu poredajte pola količine luka, pa pola količine šunke. Sipajte majonez. Zatim pola količine jaja i pola količine sira. Opet ide red majoneza. Pola količine mrve, pa cijelu količinu jabuka i preostalu šunku. Sipajte majonezu. Zatim preostali luk i jaja, pa opet majonezu. A onda preostala mrkva, majoneza, pa sir.