ZVIJEZDA NA GODIŠNJEM

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena stigao jahtom u Split

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena stigao jahtom u Split
02.08.2020.
u 13:52
Jadranom će ploviti morskom ljepoticom dugom 85,6 metara i vrijednom oko 150 milijuna američkih dolara
Pogledaj originalni članak

Earvin Magic Johnson, najpoznatiji broj 32 svjetske košarke te jedan od najvećih, najboljih i najatraktivnijih košarkaša u NBA ligi i općenito svjetskoj košarci svih vremena, stigao je u Split.

Zaštitni znak proslavljenih Los Angeles Lakersa odlučio je sa svojim prijateljima i obitelji jedan dio svoga ljetnog odmora provesti u Hrvatskoj, a da je to tako pokazuje i mega jahta "Aquila", morska ljepotica duga 85,6 metara i vrijedna oko 150 milijuna američkih dolara, na koju se Magic ukrcao i s kojom će ploviti Jadranom.

U petak se Splitom proširila vijest kako u jedan poznati splitski restoran oko 20 sati dolazi "Mister Zrak", odnosno Michael Jordan, vjerojatno najveći košarkaš koji je šetao zemljinom kuglom i zaštitni znak Chicago Bullsa. Stoga su se u predviđeno vrijeme sjatili fotoreporteri i novinari kako bi ovjekovječili tu povijesnu fotografiju. No, od fotografije nije bilo ništa, jer se Air Jordan nije pojavio u "dogovoreno" vrijeme na "dogovorenom" mjestu.

Samo sat-dva vremena nakon toga došla je informacija kako je prva vijest pogrešna i kako u Split ne dolazi Air Mike, već Magic Johnson.

I na koncu se ta vijest pokazala točnom, a da bi je još više prisnažili kao dodatak tekstu imamo i fotografije slavnog košarkaša kojeg su ispred Aquile fotografirali Nina i Mario, djelatnici "Madura", poznatog caffea na Zapadnoj obali, ispred kojeg se privezuju upravo ovakve mega jahte.

Kad je krenuo na posao Mario Hrvoj (45), Vrbovčanin sa splitskom adresom, nije vjerovao svojim očima. A točno ispred svoje kuće na šetalištu Ivana Meštrovića, u ranim jutarnjim satima, ugledao je Magica Johnsona, jednog od najvećih i najpopularnijih NBA košarkaša svih vremena.

- Najprije sam pomislio, pa to je nemoguće, no kada sam ga pažljivije pogledao po licu i karakterističnom hodu uvjerio sam se da je to ipak on, slavni Magic. U društvu jednog starijeg gospodina, odrađivao je trening brzog hoda, a ja nisam mogao propustiti priliku da se s takvom legendom ne slikam što sam i učinio na Zapadnoj obali. Magic očito nije bio svjestan da hoda gradom u kojem je rođeno sedam igrača koji su igrali za NBA klubove (Kukoč, Rađa, Rabak, Šundov, Ukić, Žižić i Dukan) a još manje je znao da, tamo blizu marjanskog tunela, zapravo šeta u neposrednoj blizini kuće Tonija Kukoča, "Bijelog Magica" kako su hrvatskog košarkaškog genijalca zvali američki novinari po njegovu dolasku u NBA (1993.). Kako saznajemo, Magic je prethodno boravio na Braču, a jahta "Aquila" bila je usidrena u Bolu pa je za svojih šetnji zacijelo obišao i jednu od najljepših mediteranskih plaža Zlatni rat. Inače, s tom istom jahtom, o tome je pisao Daily Mail, Magic je prošlo ljeto krstario uzduž dijela talijanske obale i oko Caprija zajedno s nekolicinom prijatelja. A među njima je bio i reper LL Cool J, a to društvo rentanje te de luxe brodske ljepotice tjedno je plaćalo 945.000 USD. Inače, naš splitski sugovornik Mario Hrvoj i sam je igrao košarku (KK Dubrava), a Magic je igrač čije su igračke čarolije klinci svih naraštaja pokušavali skidati.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.