nanijelo štete

Jako nevrijeme s ledom i snažnim vjetrom zahvatilo Cazin

Foto: Klix
cazin
Foto: Klix
nevrijeme
21.08.2016.
u 21:58
Pogledaj originalni članak

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i ledom pogodilo je oko 17:30 sati šire područje Cazina, što je prouzročilo razbijene crijepove i stakla na kućama i vozilima, a kratko razdoblje grad i pojedina naselja bila su i bez električne energije.

Nakon prilično sparnog i sunčanog dana u Cazinu, poslijepodne je uslijedilo jače naoblačenje praćeno grmljavinom, obilnom kišom i ledom, piše Klix.ba. 

Područje općine zahvatilo je nevrijeme i led veličine oraha u vremenu od 17:40 – 18:10 sati. Zahvaćen je sjeveroistočni dio općine i to naselja: Cazin grad, Gnjilavac, Donja i Gornja Koprivna, Ljubijankići, Stijena, Miostrah i Polje. Nevrijeme je nanijelo štetu na krovovima kuća, ima razbijenih stakala i roletni na prozorima, oštećenja na autima, poljoprivrednim usjevima i pratećim objektima, kao i na elektro energetskim objektima.

"Prema podacima s terena, ima razbijenog crijepa i stakala na kućama građana od jakog leda. Vatrogasna jedinica je spremna i čekamo pozive građana za ispumpavanje vode i druge vidove pomoći", istaknuo je Said Mujić, šef Civilne zaštite Cazin.

Nevrijeme je trajalo 20-tak minuta, a prometnice u centru grada zbog poteškoća s odvodnjavanjem vode bile su poplavljene, zbog čega se odvijanje prometa vršilo otežano i usporeno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.