Mektić-Pinter

Jačanje suradnje u borbi protiv kriminala i terorizma

Jačanje suradnje u borbi protiv kriminala i terorizma
20.06.2017.
u 16:56
Pogledaj originalni članak

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Budimpešti s ministrom unutarnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom.

Ministri Pinter i Mektić razmijenili su stavove o sigurnosnoj situaciji i glavnim izazovima sa kojim se suočavaju sigurnosne agencije.

U fokusu razgovora bila je zajednička borba protiv terorizma i nasilnog ekstremizma. Ministar Mektić je naglasio da prevencija i suzbijanje ove prijetnje ostaje u vrhu prioriteta Ministarstva i sigurnosnih agencija u BiH koje će prema ovoj pojavi i ubuduće imati nultu toleranciju.

Ministri Mektić i Pinter su ocijenili da dosadašnju dobru suradnju policijskih agencija BiH i Mađarske treba dodatno unaprijediti u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.  Zbog toga je inicirano potpisivanje novog sporazuma o policijskoj suradnji između BiH i Mađarske kojim bi se proširila suradnja i obuhvatili nove sigurnosni izazovi i prijetnje. 

Ministar Mektić boravi u dvodnevnom posjetu Budimpešti gdje se održava Salzburg forum posvećen problemu ilegalnih migracija na zapadnom Balkanu, te borbi protiv terorizma, prenosi Fena.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.