Aktivnosti Vlade FBiH

Izrada nove strategije za borbu protiv korupcije

vlada fbih korupcia
vlada fbih korupcia
04.02.2016.
u 16:24
Pogledaj originalni članak

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu danas je održan sastanak Radne grupe za pripremu Prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i pratećeg Akcijskog plana i Koordinacijskog tima za koordinaciju aktivnosti u vezi s pripremom za izradu ovih dokumenata.

Sastanku su prisustvovali federalni ministri unutarnjih poslova i pravde Aljoša Čampara i Mato Jozić, kao i predstavnici Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC-a).

Predsjedavajuća Koordinacijskog tima za koordinaciju aktivnosti za izradu ovih dokumenata Edita Kalajdžić istaknula je važnost što skorije izrade Prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcjskog plana za njeno provođenje.

Podržavajući sve aktivnosti za izradu ovih jako važnih strateških dokumenata za Federaciju BiH, ministri Čampara i Jozić su naglasili da polazište ovih dokumenata treba biti državna Strategija za borbu protiv korupcije, koju je usvojilo Vijeće ministara BiH i kojom su definirani strateški ciljevi, programi i aktivnosti za čije provođenje su nadležne institucije državnih i entitetskih razina i Brčko Distrikta BiH.

Predstavnici CPRC-a su, kao stručni konzultanti za pripremu ovih dokumenata, predstavili koncepciju izrade uspješnog i efikasnog Prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i pratećeg Akcijskog plana.

Sugovornici su se složili da identificiranjem problematičnih oblasti, mogu biti kreirana i najbolja zakonska rješenja za njihovim uređenjem, a čijom primjenom će borba protiv korupcije dati bolje rezultate, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.