izložba u Virovitici

Izložba Ivice Vlašića početak dobre suradnje Livna i Virovitice

izlozba
izlozba
10.10.2016.
u 13:49
Pogledaj originalni članak

Jedan od najpoznatijih livanjskih slikara, Ivica Vlašić, svojim bogatim opusom predstavio se virovitičkoj publici izložbom u Gradskom muzeju. Svojim djelima Vlašić je virovitičkoj publici prenio ljepotu livanjskog krajolika čija je slikovitost, kako je kazao likovni kritičar Stanko Špoljarić, i vodilja slikarskog Vlašićevog opusa. 

Govoreći na svečanosti otvaranja izložbe o djelima ovog livanjskog slikara Špoljarić Vlašića predstavlja kao domaćina u susretima s dragim zemljopisnim područjem koji promatra i primjećuje detalje i izdanke koji bi mnogima promaknuli. Izložba je otvorena pod pokroviteljstvom Općine Livno i Vlade Hercegbosanske županije te Grada Virovitice. 

Gradonačelnik Ivica Kirin je u prigodi otvorenja izrazio svoje zadovoljstvo da je putem jedinstvenog opusa Ivice Vlašića u Viroviticu prenesena ljepota livanjskog neba, rijeka, kamena, godišnjih doba, posebno se osvrnuvši na slike koje predstavljaju livanjske divlje konje u svoj njihovoj ljepoti. U obraćanju je također izrazio svoje zadovoljstvo što će gradovi Virovitica i Livno uskoro početi djelovati i na prijateljskoj osnovi. Otvorenju izložbe bio je nazočan i livanjski načelnik Luka Čelan zahvalivši u ime livanjske općine na mogućnosti da se Livno i livanjski kraj promoviraju kroz djela istaknutog slikara Ivice Vlašića i ljubiteljima likovnosti u Republici Hrvatskoj. Kazao je kako je upravo ova izložba početak dobre suradnje Livna i Virovitice, te da se nada da će se kroz status gradova prijatelja pružiti mogućnost za kvalitetnu suradnju. 

Otvorenju izložbe nazočila je i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, a na potpori i suradnji koju je dobio od svojih Livnjaka i svog grada zahvalio je i Ivica Vlašić te najavio otvorenje izložbe u zagrebačkom muzeju Mimara 8. studenog.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.