Tomislavgrad

Izgrađen objekt od 300 četvornih metara u vrijednosti od 85 tisuća maraka

06.08.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Tomislavgradska Duhovno-humanitarna udruga “Kap ljubavi” prije nešto više od dva mjeseca počela je s planiranjem i izgradnjom skladišta i, zahvaljujući ljudima dobre volje, kao i lokalnoj samoupravi koja joj je besplatno dodijelila zemljište u industrijskoj zoni, došla do samog kraja tog projekta, piše Večernji list BiH.

Nakon 17 godina prostor

Skladište je u nazočnosti brojnih uzvanika i prijatelja blagoslovio i svečano otvorio utemeljitelj i voditelj Udruge fra Jozo Radoš Đoka. U izgradnju objekta površine 300 četvornih metara utrošeno je 85.000 maraka. U 17 godina, koliko Udruga djeluje, selili su se iz jednog u drugi prostor te promijenili 20-ak skladišta, kazao nam je naš stari znanac kojega i mi, kao i sav puk, oslovljavamo nadimkom fra Đoka, te dodao: “Kao što se mlada veseli svojoj bjelini, ja se danas radujem ovom prostoru. Svaka mlada voli dobiti novi dom, tako sam i ja sa svojom Udrugom dobio novi dom ovdje gdje će biti potrebne stvari za naše korisnike na području cijele BiH”, kazao je. Nas, kao i sve druge goste i prijatelje dočekala je tajnica Udruge Dražana Perković, koja je sa svojom “Kapi ljubavi” od samih početaka. Pitamo što će u ovom prostoru skladištiti. “Ovdje ćemo, ako Bog da, donijeti ortopedska pomagala, krevete, skladištiti hranu, znači sve ono što nam je nužno da bi bilo bliže našem središnjem uredu u gradu”, govori nam Dražana i dodaje kako su uvijek u pogonu, da je fra Đoka neumoran te je najavila skore radove na renoviranju i nadogradnji jednog kata na trošnoj obiteljskoj kući pokojnog Ivana Miškića koji je stradao u prometnoj nesreći 2014. Njegova supruga Marija s puno zahvalnosti kazala nam je kako sve nade polaže u “kapljice”: “Krov nam prokišnjava, planiraju nam ga sanirati. Kći mi ima problema s bronhitisom, bez njih stvarno ne znam kako bih.

Nastaviti pomagati Udruzi

Vremena su teška, ja nezaposlena, a od minimalne mirovine koju je kći naslijedila od oca, znate i sami da ne možete puno”, kazala je. Bila je tu i Marica Gudelj koja nam je rekla da se 3. kolovoza navršilo godinu dana otkad joj je fra Đoka uručio ključeve, a ona sa svojih troje djece ušla u novi dom. Stjecajem okolnosti i jedna i druga su iz istog sela, Vedašića, no, nije to jedini sagrađeni dom. Do Marice ih je bilo šest i, kako Dražana u šali reče: “Pitajte o tome fra Đoku, on je postao pravi stručnjak za građevinu”. Pitali smo i općinskog načelnika Ivana Vukadina bi li Tomislavgrad bio to što jest da nije Udruge i fra Đoke te bez imalo zadrške dobili odgovor: “Sigurno ne bi bio onaj pravi Tomislavgrad koji smo mi posljednjih godina naučili gledati jer mnogo puta fra Đoka je i nama iz općinske administracije uskočio kad nam je bila potrebna pomoć. Kada mi nismo mogli određene stvari zbog zakonskih prepreka odraditi, udruga ‘Kap ljubavi’ bila je tu i ja joj ovim putem zahvaljujem i nadam se još uspješnijoj suradnji u nekom budućem vremenu koje je pred nama”. Rukama punim hrane i ostalih potrepština “kapljice” kucaju na vrata potrebitih i u njihove domove donose i ono što je puno vrjednije od toga, razgovor, uho za slušanje i dušu za razumijevanje i utjehu. Uz čestitke na dosadašnjem radu, zbog onih koji su u potrebi, izražena je želja da dobri ljudi nastave pomagati Udruzi koja danas skrbi za oko 400 obitelji iz cijele BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.