Izaslanstvo Srbije

Vučić i suradnici stigli u Sarajevo

Vučić i suradnici stigli u Sarajevo
03.11.2015.
u 18:18
Sutra u 9 sati planiran je svečani doček predstavnika Vlade Srbije na platou ispred zgrade institucija BiH
Pogledaj originalni članak

Izaslanstvo Vlade Republike Srbije s premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu sletjelo je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Srbijansko izaslanstvo dočekalo je izaslanstvo Vijeća ministara BiH predvođena zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministarom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem. Dočeku je prisustvovao i veleposlanik Srbije u BiH Stanimir Vukićević. 

Povod posjeta je zajednička sjednica Vlade Srbije s Vijećem ministara BiH, koja će biti održana u srijedu.

Za sutra u 9 sati planiran je svečani doček predstavnika Vlade Srbije na platou ispred zgrade institucija BiH, dok je početak zajedničke sjednice Vijeća ministara i Vlade Srbije zakazan za 10 sati. 

Predstavnici organa izvršne vlasti dvije zemlje u 13 sati trebali bi pristupiti potpisivanju sporazuma u zgradama državnih institucija na Trgu Bosne i Hercegovine. 

Na sjednici bi trebalo biti govora o unapređenju ekonomskih odnosa, intenziviranju suradnje u oblastima održivog razvoja i zaštite životne sredine, vodoprivrede, energetike, željezničke i putne infrastrukture, prekogranične suradnje i unapređenju regionalne sigurnosti te suradnje u oblasti mladih i sporta. 

U povodu zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije policijske agencije u BiH, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH te Oružane snage BiH napravile su zajednički plan aktivnosti na osnovu prethodno izrađene procjene sigurnosne situacije.

Na osnovu tog plana poduzete su sve mjere i aktivnosti u cilju kreiranja sigurnosnog ambijenta kako bi posjet izaslanstva Vlade Republike Srbije i ostalih sudionika protekla na najsigurniji način.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.