imaju ideju

Izaslanici SDP BiH će tražiti smjenu rukovodstva Doma naroda Parlamenta FBiH

Izaslanici SDP BiH će tražiti smjenu rukovodstva Doma naroda Parlamenta FBiH
26.02.2016.
u 12:21
Pogledaj originalni članak

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH usvojilo je zaključak kojim poziva Vladu FBiH da, u skladu sa obrazloženjem nedavne presude Ustavnog suda o neustavnosti donošenja Zakona o radu FBiH, novi prijedlog Zakona usuglase kroz javnu raspravu u roku od 15 dana. 

SDP BiH će podržati prijedlog Zakona, koji bi uvažio amandmane koje je Klub zastupnika SDP-a predlagao na raniji prijedlog Zakona o radu FBiH, koji je sada stavljen van snage.

Zaduženi su izaslanici SDP-a u Domu naroda Parlamenta FBiH da pokrenu inicijativu za smjenu rukovodstva Doma naroda, ukoliko do prve iduće redovne sjednice sami ne podnesu ostavke. 

Članovi Predsjedništva su osudili odluku većine u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH koju čini stabilna koalicija SDA-HDZ-SBB, koji su u utorak usvojili izmjene Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala i odgodili njegovu primjenu do 1. srpnja 2017. godine. - Iako je zakon usvojen i na snazi više od dvije i po godine, vladajuća koalicija novom odgodom dokazuje da im borba protiv kriminala i korupcije nije, niti će im ikada biti prioritet, a sva njihova aktivnost u borbi protiv ovih pošasti svodi se na isprazna predizborna obećanja - smatraju u SDP-u BiH.

Na sjednici su dogovoreni i detalji pripreme četvtrte sjednice Glavnog odbora SDP BiH, koja će biti održana u Sarajevu 5. ožujka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.