dobio otvoreno pismo

Ivanić: Ovo je silovanje srpskog naroda, preko ovoga nemam namjeru preći

Ivanić: Ovo je silovanje srpskog naroda, preko ovoga nemam namjeru preći
28.02.2017.
u 15:24
Pogledaj originalni članak

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić održao je konferenciju za medije nakon što je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH potvrđeno da je pismo upućeno Mladenu Ivaniću iz Haaga otvoreno prije nego što mu je dostavljeno. Zbog toga je Mladen Ivanić kazao da će svoj odgovor Haaškom tribunalu dostaviti peseban izaslanik, čiji će zadatak biti da izravno dostavi pismo Međunarodnom sudu u Haagu.

"Uzeli su sebi za pravo na moj zahtjev da mi se pismo dostavi zatvoreno, prekrše. Pozivam sve razumne ljude u zemlji da shvate gdje ovo vodi. Ovo je silovanje srpskog naroda. Meni je sada jasno otkud Izetbegoviću ranije ovo pismo. Ako to nije paralelizma ne znam što je", kazao je Ivanić, piše Klix.ba. 

Kazao je da se više neće baviti ovom temom, te naglasio da će se Ministarstvo vanjskih poslova baviti istragom u ovom slučaju.

"Ovo je stvar preko koje nemam namjeru preći. Pošto je pismo otvoreno, to više nije tajna i sada ga svi mogu dobiti i pročitati", istaknuo je Ivanić.

Dodao je da Haaški tribunal od Predsjedništva BiH traži pojašnjenje u vezi statusa agenta Sakibna Softića, a teško da ćemo naći zajednički stav.

"U svom novom dopisu ću reći da sam dobio pismo iz Haaga i kojem ću reći da je Softić bio imenovan za agenta samo u slučaju prvobitne tužbe. Ponovit ću da Softić nema mandat jer mu je istekao 2007. godine. U svom ranijem pismu sam upoznao sud da službene institucije nisu donijele odluku da BiH pokrene postupak revizije presude", kazao je Ivanić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.