"Dani hrvatskog jezika"

Ivamarija Lukenda najbolja iz hrvatskog jezika

Ivamarija Lukenda najbolja iz hrvatskog jezika
27.04.2022.
u 18:52
Pogledaj originalni članak

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije održano je literarno natjecanje "Dani hrvatskog jezika" za učenike osnovnih i srednjih škola, piše Večernji list BiH.

Sudjelovalo je četrnaest osnovnih i sedam srednjih škola. Stručno povjerenstvo u sastavu Marko Tokić, Jozo Marić i Jerko Ivanković nije imalo laganu zadaću odrediti najbolje. U kategoriji literarnog rada osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Ivamarija Lukenda iz Osnovne škole Antuna Branka i Stanislava Šimića iz Drinovaca. Njezin rad bio je o temi: "S prijateljem nisi nikad sam". Inače, ova učenica je i ranije osvajala nagrade za svoje literarne radove kao što je ona sa županijskog natjecanja iz krasnoslova za učenike 4. razreda održanog u Rakitnu 2019. godine.

Drugo mjesto pripalo je Mili Tokić iz Osnovne škole Ante Brune Bušića Rakitno, dok je treće mjesto pripalo Ivani Begić iz Osnovne škole Vranić. U kategoriji literarnog rada srednjih škola, prvo mjesto osvojila je Mia Hrkać iz Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg, drugo mjesto osvojio je Josip Granić iz Gimnazije Ljubuški, a treće mjesto pripalo je Luciji Soldo iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

Obilježavanje manifestacije "Dani hrvatskoga jezika" integrirali su u nastavni plan i program predmeta u školama koje nastavu izvode po hrvatskom planu i programu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.