“Viteške dive” uveličale blagdane

Istinska ljubav prema svom mjestu izrodila “Božićne dane” za pamćenje

18.12.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

I ove, kao i prošle godine “Božićne dane”, kulturnu, humanitarnu, zabavnu manifestaciju, organizirala je i vodila skupina mladih Vitežanki, obrazovanih, u privatnom i poslovnom životu uspješnih. Istina, bilo je tu i pomoći u određenim segmentima “starih vukova”, na čelu s Alojzom Mlakićem i Vladom Rajkovićem. Treba reći da su i ranijih godina na gradskom trgu u Vitezu održavane slične predbožićne manifestacije, no, prošle i ove godine vrijedne i uporne Vitežanke napravile su veliki organizacijski i sadržajni iskorak i pokazale kako se može kad se hoće i zna.

Bogata i raznolika ponuda

Manifestacija je počela raspjevano, do kasnih večernjih sati, unatoč prijetećoj kiši koja je povremeno “rominjala”. Na središnjem gradskom trgu, koji je povremeno bio potpuno “zagušen” velikim brojem prisutnih, postavljen je veliki i lijepo okićeni bor, a s obje strane trga postavljene su jednoobrazne kućice - prodajni štandovi, njih čak 46. Ponuda je bila bogata, raznolika – rukotvorine, nakit, maštovito izrađeni ukrasni predmeti... Nudilo se kuhano vino, kobasice, peciva, slastice, domaće delicije..., za svačiji ukus i za svačiji džep. A kulturni program – bogat, različit, božićne, popularne svjetovne pjesme, nastupi lokalnih bendova, solista pjevača, kantautora, folkloraša...

Biciklisti, djedice

Bilo je poruka mira, ljubavi, dobrote i humanitarnog rada. U zrak su puštane stotine lampiona, a članovi Gradskog kazališta mladih uprizorili su žive jaslice. U programu, u odorama djedova božićnjaka sudjelovali su i članovi Biciklističkog kluba “Vitez”. Čestitarske riječi s najljepšim željama za Božić i Novu Godinu uputio je načelnik Tomislav Bošnjak – Matić, a sve je završilo spektakularnim vatrometom. - Božićni dani za nezaborav - rekli su mnogi! A iako sedam vrijednih Vitežanki “viteške dive”, kako ih njihovi zadovoljni sugrađani “krstiše”, ne žele nikakav publicitet i kažu: “Sve ovo činimo jer volimo svoj Vitez, svoje sugrađane s kojima dijelimo i dobro i zlo”, ipak ćemo “otkriti” njihova imena: Ana Zirdum, Ivana Rajković, Gabrijela Kvasina, Marija Grabovac, Ivana Ćosić, Milka Toljušić i Marijana Badrov.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.