RH dostavila BiH

Ispod Pelješkog mosta moći će kruzeri, jahte...

26.07.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Predstavnici Vlade Hrvatske dostavili su prije nekoliko dana Ministarstvu prometa i veza BiH dokumentaciju kojom žele dokazati da nema nikakvih prepreka da se započne s gradnjom Pelješkog mosta u blizini Neuma, objavio je “Dnevni avaz”.

Hrvatska strana, s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem na čelu, dostavila je državnom ministru prometa i veza Ismiru Juski fotosimulacije prolaska brodova ispod mosta čija će visina biti 55 metara, a širina plovnog puta 285 metara. Prema toj dokumentaciji, ispod Pelješkog mosta moći će proći ratni brodovi, kruzeri, jedrenjaci, velike jahte i luksuzne jedrilice.

Vrijednost ovog projekta iznosi 526 milijuna eura, a dužina mosta je 2404 metra. Konačnu riječ u vezi sa stavom BiH prema gradnji Pelješkog mosta dat će Parlament i Vijeće ministara BiH, s obzirom na to da objekt utječe na pravo izlaska u međunarodne vode.

- Pitanje Pelješkog mosta može biti riješeno samo institucionalno. Ali, prema onome što sam vidio i na fotografijama, ne postoji nijedan brod koji je do sada ušao u Jadran, a da ne može proći ispod Pelješkog mosta. Od najvećih transportnih, do tankera i slično - kazao je državni ministar prometa Ismir Jusko. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.