Vlada FBiH

Isplata naknada iz tekuće pričuve Federacije

08.07.2019.
u 07:35
Pogledaj originalni članak

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o odobravanju sredstava iz tekuće pričuve Vlade Federacije, i to za isplatu naknada osobama angažiranim na provedbi postupka prestanka rada Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodnih nepogoda na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine u iznosu od 8500 maraka.

Podsjećamo, Vlada je krajem travnja dostavila zahtjev za dodjelu sredstava s pozicije “Tekuća pričuva Vlade Federacije” proračuna Federacije za 2019. godinu, za isplatu naknada osobama angažiranima na provedbi postupka. Budući da sredstva za ove namjene nisu planirana u proračunu Federacije BiH za 2019. godinu u dovoljnom iznosu, zahtjev za izdvajanje sredstava iz tekuće pričuve je, kako je navedeno, opravdan. U travnju je usvojena odluka kojom se zadužilo Federalno ministarstvo financija da, nakon prijma zahtjeva pripremi prijedlog odluke o odobravanju izdavanja sredstava iz “Tekuće pričuve Vlade Federacije” proračuna Federacije za 2019. godinu Glavnom tajništvu Vlade Federacije, u ukupnom iznosu od 8500 maraka.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH u veljači prošle godine utvrdila je prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o osnivanju Federalnog fonda za pomoć stradalim područjima od prirodne nepogode na teritoriju Federacije BiH. Vlada je na toj sjednici utvrdila “kako su od osnivanja Fonda prošle tri godine i da je u međuvremenu prestala potreba za njegovim daljnjim radom, a vodeći računa o racionalizaciji troškova, poduzete su aktivnosti na pripremi zakonskih pretpostavki za gašenje ove institucije”.

Podsjećamo, Upravni odbor Federalnog fonda za pomoć stradalim područjima od prirodne nepogode na teritoriju Federacije BiH na 13. sjednici, održanoj 16. prosinca 2016. godine, zatražio je da Vlada Federaciije BiH pokrene aktivnosti za njegovo gašenje. Inače, ovaj Fond osnovan je nakon velikih poplava u BiH 2014. godine te je prikupljena sredstva distribuirao krajnjim korisnicima. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.