odlična ideja

Iskoristite ostatke pire krumpira za brze i ukusne uštipke

Foto: Shutterstock
Iskoristite ostatke pire krumpira za brze i ukusne uštipke
01.03.2024.
u 17:51
Nekada su se pržili od ostataka tijesta koje je bilo namijenjeno za domaći kruh.
Pogledaj originalni članak

Uštipci su se u prošlosti pržili od ostataka tijesta koje je bilo namijenjeno za domaći kruh. Za tijesto su vam potrebna samo 4 sastojka: brašno, sol, kvasac i voda. No ako vam je ostao i pire krumpir od ručka, i od njegovih ostataka možete zamijesiti super ukusne uštipke, piše Skuhaj.hr.

Sastojci

500 g pire krumpira

400 g brašna

250 ml mlijeka

20 g kvasca

1 žličica šećera

1 žličica soli

 

Priprema

- U toplo mlijeko dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta.

- Mlijeko s kvascem ulijte u pire krumpir te dodajte prosijano brašno i sol. Umijesite tijesto.

- Pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta.

- Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini. Izrežite oblike po želji.

- U tavi na zagrijano ulje dodajte tijesto i pržite dok ne pozlatne.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.