Jessica Stern

ISIS regrutira ljude u BiH

Foto: N1
ISIS regrutira ljude u BiH
14.01.2016.
u 20:03
ISIS regrutira ljude ovdje u BiH. Ja osobno nisam proučavala, ali smatram da ISIS regrutira ovdje, isto kao što regrutira svugdje po svijetu", kazala je Stern.
Pogledaj originalni članak

Jedna je od vodećih svjetskih stručnjaka u oblasti terorizma, Jessica Stern, promovirala je danas svoju knjigu "ISIS-Država terora" na fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Stern je za N1 kazala kako je za nju bilo iznenađujuće to da ISIS uspjeva regrutirati ljude iz svih slojeva društva, a ne samo mlade i siromašne ljude sklone radikalnim ideologijama.

Naglasila je da iako govore da predstavljaju staru, ISIS je ustvari kreirao novu ideologiju i vjeru. Stašno je da će borba protiv Islamske države potrajati jer, kako kaže, oni regrutiraju i pojavljuju se u zemljama u kojima je državna vlast slaba i neefikasna.

"ISIS regrutira ljude ovdje u Bosni. Znam da ima studenata ovdje na Univerzitetu koji su to proučavali. Ja osobno nisam proučavala, ali smatram da ISIS regrutira ovdje u Bosni, isto kao što regrutira svugdje po svijetu", kazala je. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.