PREMA ORIGINALNOJ RECEPTURI

I to je moguće: Evo kako možete napraviti ukusnu pizzu bez rajčica

I to je moguće: Evo kako možete napraviti ukusnu pizzu bez rajčica
08.06.2020.
u 11:59
Pogledaj originalni članak

Iako se rajčice tradicionalno vežu za pripremu pizzi, one originalne recepture, koje po zapisima datiraju iz 1000. godine, nisu ju sadržavale sve dok ova namirnica u Europu nije stigla iz Amerike, piše tportal.hr.

Ako vam je dosadila priprema pizze s tradicionalnim namirnicama, španjolski brend Zara Home predlaže verziju bez rajčica, ali s krumpirima, ružmarinom i šparogama, čije je sezona na vrhuncu.

Kako se ističe, za ovaj recept potrebno je pripremiti tijesto za pizzu dva i pol dana unaprijed.

SASTOJCI

za 2 osobe

  • 250 g brašna za pizzu (brašno za kruh) + valjak za tijesto kako biste ga raširili po površini

  • 1 žličica soli

  • 0,6 g suhog pekarskog kvasca

  • 190 g mlake vode

  • 1 stručak debelih zelenih šparoga

  • 1 veliki krumpir

  • 2 stručka svježeg ružmarina

  • 1 stručak bosiljka

  • sol

PRIPREMA

Za tijesto:

  • Pomiješajte brašno, kvasac i vodu i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Stavite tijesto u veću zdjelu, pokrijte ga i ostavite da se diže u kuhinji 12 sati. Ako je prevruće, stavite ga u hladnjak.

  • Nakon 12 sati, tijesto stavite u hladnjak na dva dana. Na hladnom će se nastaviti polako dizati.

  • Izvadite tijesto iz hladnjaka. Napravite kuglu i ostavite 20 minuta.

Za ostale sastojke:

  • Operite krumpir i s korom ga izrežite na vrlo tanke kriške (uz pomoć mandoline). Posolite, popaprite i ostavite da stoji.

  • Operite šparoge. Vlaknasto dno i vrhove odrežite te uz pomoć noža za guljenje povrća napravite tanke trake po dužini i odmah ih stavljajte u posudu s hladnom vodom.

  • Dlanovima i prstima raširite tijesto do rubova koji će ostati malo deblji.

  • Odozgo posložite kriške krumpira i pospite ih usitnjenim ružmarinom.

  • Pecite 10 minuta na 220 ºC.

  • Pizzu izvadite iz peći i na krumpire posložite vrhove i trakice šparoga koje ste prethodno ocijedili i osušili. Ponovno pospite usitnjenim ružmarinom.

  • Zalijte s nekoliko kapi ulja, dodajte grančice ružmarina i pecite 20 - 25 minuta na 220 ºC .

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.