Ususret Svjetskom kongresu

I RH prepoznala važnost susreta s dijasporom u Domaljevcu

I RH prepoznala važnost susreta s dijasporom u Domaljevcu
20.06.2019.
u 13:34
Pogledaj originalni članak

Svjetski kongres općine Domaljevac-Šamac i dijaspore, zakazan za 23. srpnja ove godine, pobudio je veliko zanimanje javnosti, kako one u zavičaju tako i dijaspori, tvrdi novinar Pejo Gašparević, jedan od inicijatora održavanja ovakvog megaskupa za malu sredinu velikih potencijala.

Razriješene nepoznanice

- Takvo moje zapažanje - kaže nam Gašparević - temelji se na intenzivnim kontaktima koji su se umnožili nakon što je nedavno Središnji državni ured za Hrvate izvan RH odlučio dodijeliti donaciju od 20.000 kn (oko 5000 KM, nap. a.) kao pomoć za organizaciju događaja. To nije spektakularan novac, kaže, ali tom donacijom sa sponzorima koji su se opredijelili potpomoći događaj, ipak su razriješene nepoznanice glede financiranja organizacije.

- Međutim, važnost donacije koja dolazi i Zagreba nadilazi njezin iznos jer se njome odašilje poruka kako je i Vlada RH prepoznala događaj u Domaljevcu kao manifestaciju koju vrijedi potaknuti. Drukčije rečeno, na ovaj naš događaj ne gleda se kao na neku autsajdersku manifestaciju koja se može prešutjeti i preko koje se može prijeći zatvorenih očiju.

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.