Sporazum

I online nastava za usavršavanje njemačkoga jezika

I online nastava za usavršavanje njemačkoga jezika
16.05.2019.
u 07:43
Pogledaj originalni članak

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić i ravnateljica jezičnog odjela Goethe-Instituta dr. Alexandra Mittler potpisali su sporazum o obrazovanju i daljnjem usavršavanju nastavnika/ica njemačkog jezika, kao i poticanju njemačkog jezika u BiH.

Dogovorena je suradnja te provedba obrazovnog programa “DLL 6 – Curriculare Vorgaben und Unterrichtsplanung” na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru u okviru diplomskoga jednopredmetnog i dvopredmetnog Studija njemačkoga jezika i književnosti na kolegijima Metodika nastave njemačkoga jezika 1 i 2 i Školska praksa 1 i 2.

Ovaj program obuhvaća dva seminara s obveznom nazočnošću na početku i na kraju programa, online nastavu od 10 tjedana i provedbu istraživačkih projekata PEP-a. Broj sudionika ograničen je na 18 studenata diplomskoga Studija njemačkoga jezika i književnosti. Goethe-Institut omogućuje internetsku platformu za učenje s nužnim materijalima za DLL 6, zadužen je za stručno vođenje online seminara i seminara s obveznom nazočnošću za modul DLL 6 za vrijeme u kojem Filozofski fakultet osposobljava vlastite kadrove za provedbu DLL-a. Stručno vođenje podrazumijeva odabir DLL-trenera te njihovo financiranje.

Sveučilište u Mostaru uvrštava DLL modul 6 Curriculare Vorgaben und Unterrichtsplanung u redoviti raspored u okviru nastave na kolegijima: Metodika nastave njemačkoga jezika 1 i 2 i Školska praksa 1 i 2. U dogovoru s Goethe-Institutom dodjeljuju se ECTS bodovi. Goethe-Institut je kulturna ustanova SR Njemačke koja svoju djelatnost obavlja diljem svijeta.

Potiče poznavanje njemačkog jezika u inozemstvu i njeguju međunarodnu kulturnu suradnju. Osim toga, prenosi sveobuhvatnu sliku Njemačke preko informacija o kulturnom, društvenom i političkom životu. U BiH djeluje od 2001. godine.•

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.