Tomislav Martinović:

Hrvatska djeca će učiti hrvatski jezik, a ne nepostojeći BHS jezik

Hrvatska djeca će učiti hrvatski jezik, a ne nepostojeći BHS jezik
07.02.2018.
u 11:27
Martinović je rekao kako u HNŽ-u svaki od naroda govori materinskim jezikom i uči ga te kako to predstavlja vrhunac demokracije
Pogledaj originalni članak

Inicijativa o uvođenju bosansko-hrvatsko-srpskog (BHS) jezika u škole, koju je ponovno pokrenuo SDP, samo je još jedan pokazatelj kojim putem ovu zemlju žele voditi unitaristi. Uvođenje nepostojećeg jezika u škole samo je pokazatelj apsurda politike koju pojedinci pokušavaju provesti, a na te ideje reagirao je predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda FBiH i dopredsjednik Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović. - To je još jedna izmišljotina SDP-a BiH koji nas time pokušava vratiti u neka prošla vremena. Ranije smo učili srpsko-hrvatski jezik, pa smo vidjeli gdje nas je ta konstrukcija dovela i gdje se sada nalazimo. Hrvatska djeca neće učiti taj nepostojeći jezik. Taj jezik se neće uvesti u škole koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku. U HNŽ-u je omogućeno da svatko uči i koristi svoj materinski jezik i to je vrhunac te cilj demokracije, a ne segregacije, kako sadašnje školstvo naziva zamjenica predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Vesna Saradžić - izjavio je Martinović jučer za Večernjak. Dodao je da takve priče samo dodatno i nepotrebno radikaliziraju bh. svakodnevnicu jer se izravno dotiču temeljnih ljudskih i nacionalnih prava jednog naroda.

- Unitaristi se trebaju odreći takvih priča i posvetiti se projektima koji će BiH približiti europskim procesima. Činjenica je da ovdje postoje tri naroda i tri jezika. Ovim inicijativama krše Ustav zemlje koju navodno brane i samo pokušavaju dobiti koji politički bod - zaključio je Martinović. Zanimljivo je kako SDP ove inicijative nije isticao kada je bio na vlasti, nego to radi sada kada je u oporbi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
brodarevac
13:11 07.02.2018.

Tročlano predsjedništvo, vijeće naroda parlamentarna skupština, vijeće ministara, federalna vlada skupština vijeće naroda, kantonalna skuština vlada kantona, dvije škole pod jednim krovom .... Koliko bi bilo nezaposlenih da se ovi uhljebi skinu sa državnih jasala i da se napravi normalna država koja bi penzionerima, radnicima građanima davala deset puta više nego što sad daje. Ali uhljebi to neće živjeli torovi i ovce za šišanje. Pola od ovih uhljeba koji ne znaju ništa da rade osim da pametuju i huškaju naron ne bi imali za hljeba u normalnoj državi.