izručenje

Hrvatska BiH poslala novi zahtjev za izručenjem Zdravka Mamića

Foto: STR-2222/PIXSELL
Hrvatska BiH poslala novi zahtjev za izručenjem Zdravka Mamića
14.06.2019.
u 17:50
Zahtjev je upućen nakon što je Županijski sud u Osijeku podigao optužnicu kojem se Mamića i njegove suradnike tereti za oko 200 milijuna kuna financijskih malverzacija u Dinamu.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je poslala Bosni i Hercegovini novi zahtjev za izručenjem Zdravka Mamića. Zahtjev je potpisao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, potvrđeno je u Ministarstvu pravosuđa, piše Dnevnik.hr.

Zahtjev je upućen nakon što je Županijski sud u Osijeku podigao optužnicu kojem ga se, kao i njegove suradnike, tereti za oko 200 milijuna kuna financijskih malverzacija u Dinamu.

O izručenju Mamiću trebao bi ponovno odlučivati sud BiH nakon što su mu prije nekoliko dana oduzeli putne isprave i zabranili izalazak iz zemlje. Konačnu odluku o izručenju ipak će donijeti ministar pravde BiH Josip Grubeša. 

Podsjetimo, Sud BiH Mamiću je ranije ovaj tjedan naložio oduzimanje putnih isprava i zabranu izlaska iz zemlje. Mamić će se, osim predaje dokumenata i zabrane napuštanja BiH, do konačne odluke o eventualnom izručenju morati svakog tjedna javljati u policijsku postaju u Čitluku, a ako se ne bude pridržavao određenih mjera sud ga može pritvoriti. 
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.