Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat

HNS: Nakon 21 godine otkriti i procesuirati odgovorne za nestanak generala Šantića

HNS: Nakon 21 godine otkriti i procesuirati odgovorne za nestanak generala Šantića
07.03.2016.
u 17:52
Držimo moralno, politički i zakonski nedopustivim nepobitne opstrukcije mjerodavnih policijskih i pravosudnih institucija u BiH u procesuiranju ovoga zločina, navode iz HNS
Pogledaj originalni članak

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora BiH podržava mirni prosvjed i pridružuje se  zahtjevima obitelji nestalog u Domovinskom ratu generala HVO Vlade Šantića i udruge Maloljetnih branitelja HVO-a  koji se organizira 8. ožujka u Mostaru. 

"Pozivamo nadležne policijske i pravosudne institucije u BiH da konačno, nakon dvadeset i jedne godine od nestanka našeg generala Vlade Šantića otkriju i procesuiraju odgovorne osobe za njegov nestanak.

I u ovoj prilici ističemo da do sada utvrđene činjenice vezano za nestanak generala Šantića jasno ukazuju tko je odgovoran. Stoga, držimo moralno, politički i zakonski nedopustivim nepobitne opstrukcije mjerodavnih policijskih i pravosudnih institucija u BiH u procesuiranju ovoga zločina. Isto tako začuđuje nas i pasivan odnos predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji bi mogli dati doprinos u utvrđivanju pune istine i odgovornosti  vezane za nestanak generala Šantića. 

Cijela javnost u BiH s pravom se pita zašto nakon 21 godine od dana nestanka generala Šantića još nema optužnice kako za nalogodavce tako niti za počinitelje. S pravom tražimo i očekujemo da mjerodavni u BiH pokrenu aktivnosti te ovaj slučaj u potpunosti rasvijetle, a odgovorni da snose odgovornost za svoje propuste i činjenja", priopćeno je iz Odjela za branitelje HVO-a i domovinski rat HNS- BiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.