Sastanac sa Španjolcima

Uvjeti za uzgoj maslina u Hercegovini su idealni

Nevenko Herceg masline
Nevenko Herceg masline
Nevenko Herceg masline
Nevenko Herceg masline
Nevenko Herceg masline
Nevenko Herceg masline
Nevenko Herceg masline
Nevenko Herceg masline
13.04.2016.
u 16:10
Trenutne površine koje su nam na raspolaganju za sadnju maslina nisu velike, no postoji značajan potencijal u šumskom zemljištu, koje je moguće prenamijeniti za tu svrhu', kazao je Herceg
Pogledaj originalni članak

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara održali su danas sastanak s predstavnicima španjolske tvrtke "Agro Sevilla“ na kojemu se razgovaralo o mogućnostima razvitka maslinarstva na području Hercegovine.

Na sastanku su, također, bili nazočni Juan Bosco Gimenez Sorian, španjolski veleposlanik i Pierino T. Deldum, počasni konzul Španjolske u Mostaru, te dekani dva poljoprivredna fakulteta u Mostaru Danijela Petrović i Ahmed Džubur.

''Uvjeti za uzgoj maslina u Hercegovini su idealni. Trenutne površine koje su nam na raspolaganju za sadnju maslina nisu velike, no postoji značajan potencijal u šumskom zemljištu, koje je moguće prenamijeniti za tu svrhu'', kazao je predsjednik Herceg, izražavajući nadu kako će bogato španjolsko iskustvo biti od koristi za razvitak maslinarstva u Hercegovini.

Govoreći o Strategiji razvitka HNŽ čija je izrada u tijeku, predsjednik Herceg istaknuo je kako je jedan od njezinih važnih segmenata poljoprivreda i proizvodnja zdrave hrane, a među ostalim i razvitak maslinarstva.

Gabriel Redondo, predsjednik tvrtke "Agro Sevilla", kazao je kako Hercegovina ima potencijal za sadnju maslina jer posjeduje klimu, zemlju i vodu. Kazao je kako su ovih dana već obišli neke lokacije i općine u Hercegovini kako bi vidjeli i ispitali gdje bi se masline mogle saditi.

„Sadnja masline je projekt koji zahtjeva više vremena i koji ima veliku vrijednost i bogatstvo, ali nadam se kako će se u bliskoj budućnosti početi s realiziranjem uzgoja na ovom području“, kazao je Redondo.

Nakon održanog sastanka, predsjednik Herceg s gradonačelnikom Bešlićem i španjolskim izaslanstvom, položio je vijenac ispred spomenika na Španjolskom trgu podignutog u znak sjećanja i zahvale na poginule španjolske vojnike u mirovnoj misiji u BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.