Stolac

Herceg otvorio sajam „Hercegovački plodovi Mediterana“

Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
Hercegovački plodovi Mediterana
09.10.2015.
u 17:38
Smokva, maslina i šipak u sebi sadrže i simboliku po kojoj je naša županija prepoznatljiva, rekao je Herceg
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg otvorio je danas u Stocu osmu sajamsku manifestaciju "Hercegovački plodovi Mediterana". 

"Raduje me da sam ponovno s vama. U prvim danima „Hercegovačkih plodova Mediterana“ s vama sam bio kao federalni ministar turizma, a danas kao predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije", kazao je na početku obraćanja predsjednik Herceg.

"Hercegovački plodovi Mediterana ili kako bismo službeno kazali VIII. Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma jedinstven je ne samo u BiH i regiji, nego i šire. Prije svega, ovaj sajam prepoznaje i snažno zagovara povezivanje domaće poljoprivredne proizvodnje, i to tipičnih mediteranskih proizvoda: smokve, šipka i masline s turizmom kao najboljim kanalom da te proizvode ponudimo široj javnosti. Činjenica da su organizatori ovog sajma Udruga hercegovački plodovi Mediterana i Općina Stolac, potvrđuje da naši građani, ali i naše lokalne zajednice sve više prepoznaju potencijale koje imamo u bogatstvu autohtonih prirodnih proizvoda. Upravo to su vrijednosti koje trebaju naša sela koja su, na žalost, dobrim dijelom opustjela i upravo u toj simbiozi domaće poljoprivredne proizvodnje i turizma moraju naći šansu za svoj opstanak i održivi razvitak, kako sa stajališta gospodarske obnove i razvitka, tako i sa stajališta demografske obnove", kazao je Herceg.  

"Dragi prijatelji, ovi naši plodovi: smokva, maslina i šipak ne samo da su vrlo ukusni i iznimno zdravi, nego u sebi sadrže i simboliku po kojoj je naša županija prepoznatljiva. U vjeri u to kako ćemo znati dobro iskoristiti potencijale koje imamo na ovim prostorima, organizatorima čestitam na uspješnu organiziranju, ali i na hvale vrijednom promoviranju simbioze domaće proizvodnje, izvornih domaćih proizvoda i turizma", kazao je predsjednik Herceg, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Inače, Sajam, kako su istaknuli organizatori, pruža mogućnosti za stjecanje novih znanja, pravilno sagledavanje vlastitih potencijala i razvojnih planova u oblasti prehrane, poljoprivrede i turizma. Također, u sklopu Sajma, biti će održan Simpozij o temi „Smilje“ na kojem će biti govora o razvitku proizvodnje i prerade ljekovitog i aromatičnog bilja, kao jednoj od najaktualnijih tema u Hercegovini danas.

Organizatore Sajma, izlagače i goste prigodnim riječima pozdravio je i Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.