sastanak

Herceg mladim političarima: U svakoj ulozi možete biti pokretač napretka

19.06.2020.
u 14:47
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, danas je u Gradskoj vijećnici Grada Mostara bio domaćinom sastanka s mladim političarima, polaznicima obuke ''Uči, Misli i Djeluj'' Instituta za razvoj mladih KULT.

Herceg je u uvodnom je govoru istaknuo posebnosti HNŽ-a, od iznimnih prirodnih ljepota i bogate povijesti, do administrativnih, turističkih, gospodarskih, znanstvenih i svih drugih potencijala koje je potrebno iskoristiti za dobrobit žitelja i same županije i cjelokupne regije. Mlade je kolege upoznao s radom Vlade HNŽ-a, obvezama i zadaćama koje kao prvi čovjek županijske izvršne vlasti mora s odgovornošću preuzeti i završiti, ali i o djelovanju u stranci i obvezama koje mora rješavati u sinergiji s kolegama, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Okupljeni mladi ljudi koji su svoju izobrazbu usmjerili pripremanju za preuzimanje odgovornih pa i onih najodgovornijih funkcija u našem društvu danas su pozorno pratili jednoipolsatno izlaganje dr. Hercega koji je s njima podijelio stečena iskustva iz svoga tridesetogodišnjeg djelovanja u javnom životu, kroz znanost, politiku, šport i niz drugih društvenih aktivnosti. Naglasak je, očekivano, bio na njegovu političkom angažmanu i kao federalnog ministra okoliša i turizma i kao predsjednika Vlade HNŽ-a u dva mandata.

- Politika je časna i odgovorna zadaća, ako joj časno i odgovorno pristupite. Međutim, da biste se izgradili kao cjelokupna osoba, nikad nemojte zapostaviti svoju profesiju odnosno budite aktivni u politici, na korist društvenoj zajednici, ujedno usavršavajte svoju profesiju i time dajte obol u resoru za koji se specijalizirate. Zapamtite, bez obzira na to koju dužnost sutra budete obnašali i na kojoj političkoj razini, sve je do vas samih i do načina na koji ćete se postaviti. U svakoj ulozi možete dati svoj maksimum i biti pokretačem napretka u svojoj zajednici – poručio je Herceg.

Samir Mahmić, voditelj obuke pri Institutu KULT zahvalio je predsjedniku Hercegu na srdačnom prijemu te kazao kako je obuka UMiD dio programa Instituta čiji je cilj predočiti i naučiti mlade ljude da postanu politički lideri / liderice. Inače, skupina UMiD 2020. broji 23 polaznika od 18 do 30 godina starosti koji dolaze iz 11 različitih političkih stranaka i različitih lokalnih zajednica iz svih krajeva BiH. Prvi modul realizirali su tijekom veljače u Sarajevu, drugi rade u Mostaru, a treći je planiran za Banja Luku tijekom mjeseca srpnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.