požari

Helikopter Oružanih snaga BiH iza 18 sati stiže u Čapljinu

Helikopter Oružanih snaga BiH iza 18 sati stiže u Čapljinu
22.08.2017.
u 17:17
Pogledaj originalni članak

Dolazak helikoptera Oružanih snaga BiH, koji bi trebao pomoći hercegovačkim vatrogascima u borbi s brojnim požarima, očekuje se danas iza 18 sati, kazao je Feni direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

- Već dva-tri dana traju intenzivne aktivnosti na gaženju požara, pogotovo na području Čapljine, Čitluka, Međugorje, Neuma i Ravnog. Danas poslijepodne stići će helikopter koji će djelovati na području Čapljine gdje je trenutno najteža situacija - kazao je Solak.

Po njegovim riječima, iako gasitelji imaju pune ruke posla, situacija nije kritična.

- U stalnom smo kontaktu s ljudima na terenu i situacija je uglavnom pod kontrolom. Nemamo ugroženog stanovništva, nemamo evakuiranih ljudi, niti izgorjelih kuća. Uglavnom gori trava i nisko raslinje - dodao je Solak.

U proteklih 48 sati veliki broj požara izbio je širom Hercegovine, a zbog dugotrajne suše i vjetra, vatra se jako brzi i lako širi.

Svi pripadnici profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi su angažirani i praktično bez odmora nastoje obuzdati vatrenu stihiju i spriječiti širenje požara.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar kažu kako je proteklih dana petorici vatrogasaca ukazana liječnička pomoć zbog udisanja dima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.