Novi dokument

HDZ ili HNS BiH će predložiti novi Izborni zakon BiH

HDZ ili HNS BiH će predložiti novi Izborni zakon BiH
22.12.2017.
u 09:10
Pogledaj originalni članak

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović očekuje da će prijedlog izmjena Izbornog zakona, čiji je predlagač Hrvatski narodni sabor (HNS), biti oboren u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, najavivši da će HDZ ili HNS ubrzo uputiti novi prijedlog koji će biti dosta jasniji. Komentirajući jučerašnju burnu raspravu u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Čović je rekao da očekuje da će, poznajući raspoloženje među bošnjačkim zastupnicima, prijedlog izmjena Izbornog zakona HNS-a pasti, ali da shodno tome očekuje da će biti odbijen i prijedlog SDA. Čović smatra da će prijedlog izmjena Izbornog zakona, čiji je predlagač SDA, vjerovatno biti razmatran u redovitoj proceduri, koja će se, kako kaže, duže razvlačiti. “Prema tome, najbolje bi bilo za sve da što prije završimo taj dio parlamentarnog nadmudrivanja i krenemo s nekim novim inicijativama”, rekao je Čović za portal Klix.

On je poručio da će, čim bude završeno glasovanje u Parlamentu BiH i kada prijedlog HNS-a bude oboren, organizirati sjednicu HNS-a na kojoj će biti odlučeno o idućim potezima.

Čović kaže da je aktualni prijedlog HNS-a usuglašavan sa SDA i da se smatralo da je to kompromisno rješenje. “Sada ćemo sigurno predložiti novi prijedlog koji će biti malo jasniji. Kako ćemo ga uputiti i tko će ga predložiti, još ne znamo, ali očekujem da do siječnja u parlamentarnu proceduru uputimo naš izvorni prijedlog Izbornog zakona koji nije usuglašavan s drugim stranama”, rekao je Čović.

On smatra da BiH u sljedeća četiri mjeseca mora imati izmijenjen Izborni zakon koji će osigurati legitimno predstavljanje svih naroda kako bi izbori mogli biti održani, a njihovi rezultati provedeni. “U suprotnom, imat ćemo novu krizu”, poručio je Čović.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
12:12 22.12.2017.

SDP HOCE 3 MEGAKANTONA. SBK I HNK (IZDVOJIT CITLUK I CAPLJINU) JE ZAJEDNICKI. HRVATSKI JE HNK,ZHK,PK I CITLUK I CAPLJINA. BOSNJACKI OSTALO