Nastavak niza raznih napada

Hakeri oborili web stranicu MUP-a ZHŽ-a

Hakeri oborili web stranicu MUP-a ZHŽ-a
20.02.2016.
u 19:00
Kako doznajemo od izvora bliskih MUP-u ZHŽ-a hakeri su "oborili" cijeli server na kojem se nalazi više stotina web stranica
Pogledaj originalni članak

Službena web stranica Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačke županije danas je hakirana. Kako doznajemo od izvora bliskih MUP-u ZHŽ-a hakeri su "oborili" cijeli server na kojem se nalazi više stotina web stranica.

Putem provjera utvrđeno je kako je ciljana upravo službena stranica MUP-a ZHŽ-a. Inače, gašenje službene stranice od strane hakera, samo je nastavak niza raznih napada i kampanja koji se posljednjih mjeseci vode protiv ove institucije.

Podsjetimo, ministar MUP-a ZHŽ-a Zdravko Boras je u intervjuu za Večernji list prije nekoliko dana govorio o razlozima zbog kojih su  ovo ministarstvo kao i njegovi čelni ljudi zadnjih mjeseci glavna tema određenih medija koji sigurnosno stanje u ovoj županiji žele prikazati drugačijim nego što ono u stvarnosti jeste.

Zanimljivo je kako se napad na službenu stranicu MUP-a ZHŽ-a dogodio samo dan nakon što je objavljena analiza sigurnosne situacije za prošlu godinu, iz koje je vidljiv napredak u radu samog MUP-a i policije. Naime, sigurnosna situacija u ovoj županiji je ocijenjena zadovoljavajućom, a iz pokazatelja je vidljivo kako je ,u odnosu na godinu ranije, smanjen broj skoro svih kriminalnih radnji. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.