Ministar pravde BiH

Grubeša: Pažljivo razmotriti sve oprečne stavove o tekstu KZ BiH

Grubeša: Pažljivo razmotriti sve oprečne stavove o tekstu KZ BiH
23.06.2017.
u 18:05
Pogledaj originalni članak

Ministar pravde BiH Josip Grubeša kaže da su Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona BiH sačinili stručnjaci iz te oblasti, temeljem utvrđenih potreba za poboljšanjem postojećih odredbi ili po inicijativi koja je stigla iz Parlamentarne skupštine BiH.

Navodi da konačan tekst još nije utvrđen na Vijeću ministara, s obzirom na to da postoje neslaganja oko odredbe jednog članka teksta Nacrta.

- Ne radi se o politizaciji, nego o neslaganjima oko teksta koji bi, u slučaju da ja inzistiram, prošao Vijeće ministara preglasavanjem ministara iz jednog naroda, što automatski određuje njegovu sudbinu u Parlamentarnoj skupštini – naglasio je.

Ministar navodi da se radi o zakonu koji je od interesa za svakog pojedinca i „ne želim da ga guram po svaku cijenu, ali ne želim da ga povučem iz procedure jer je dosta vremena i rada uloženo u njega od  ljudi iz Ministarstva pravde BiH“, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

- Svi oprečni stavovi oko teksta su argumentirani, zato treba polako i pažljivo razmotriti svaki od njih. BiH je parlamentarna demokracija, vjerujem da dijalogom možemo sve nesuglasici riješiti, zbog čega sam od kolega iz Vijeća ministara tražio da mi dozvole da još razgovaramo o tekstu Nacrta prije nego zauzmemo čvrste stavove i time zapečatimo sudbinu tog zakona – naglasio je ministar Grubeša.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.