Akcija Regija

Grbavčev i Krasniqijev suradnik pao u Banjoj Luci zbog heroina

Foto: Dejan Moconja/VLM/Pixsell
Foto: Dejan Moconja/VLM/Pixsell
Foto: Dejan Moconja/VLM/Pixsell
17.02.2011.
u 08:30
S Atlijom je uhićena i njegova nevjenčana supruga Milijana Vučković Ramus te trojka iz Banje Luke. Riječ je o policijskoj akciji koja je trajala mjesec dana
Pogledaj originalni članak

Hrvatski državljani Petrit Atlija (45) i njegova nevjenčana supruga Milijana Vučković Ramus (34), oboje iz Zagreba, uhićeni su zbog sumnje da su krijumčarili drogu. Zagrepčani su pali u sklopu akcije 'Regija', a policija je kod njih našla i zaplijenila oko 50 grama heroina.

Odvijačem izbo Musliua

Uhićeni su i Banjolučani Nikša Vučinić, D. C. i Igor Vučenović, za koje se vjeruje da su usko surađivali s uhićenim supružnicima.

Hrvatski državljani "pali" su u Gradišci, i to pri pokušaju krijumčarenja droge do svojih suradnika iz Banje Luke.

– Akcija 'Regija' pokrenuta je prije mjesec dana, a prije su u Mrkonjić Gradu uhićeni Splićani Dino Stojanović (29) i Igor Bijuk (30), poznati nasilnik i huligan, u čijem je automobilu nađeno 115 grama heroina. Oni su drogu prevozili u Jajce. U sklopu akcije obavljeno je 11 pretraga u Banjoj Luci, Gradišci i Mrkonjić Gradu i tom prilikom nađeno je i zaplijenjeno ukupno 170 grama heroina – kažu u Centru javne sigurnosti Banja Luka.

U policiji doznajemo da su se osumnjičeni i prije dovodili u vezu s trgovinom narkoticima, zbog čega su u nekoliko navrata osuđivani, ali su kazne već "odležali". Najzvučnije je ime među uhićenima Petrit Atlija.

Njegovo je izvorno ime Petrit Keljemendi, ali je devedesetih godina promijenio prezime u Atlija. Poznat je i po nadimku Pero Atlija i stari je znanac hrvatske policije. Na stranicama novinskih crnih kronika posljednji je put bio tijekom 2008., kada mu je zajedno s Robertom Glasnovićem suđeno zbog pokušaja ubojstva Arbena Musliua. Njih su se trojica dvije godine prije toga sukobili jer je Atlija navodno Musliuu bio dužan 62.000 eura. Sukob je završio tako što je Musliu izboden odvijačem, dok su Glasnović i Atlija pobjegli. Dan poslije, Atlija se prijavio policiji. Zbog toga je osuđen na tri godine zatvora, no Vrhovni sud ukinuo je presudu i u tijeku mu je novo suđenje. Hrvatska policija u svojim ga je evidencijama imala i zbog droge te krivotvorenja dokumenta, a u studenom 2003. netko je na kuću njegove punice u Dubravi, gdje je i on živio, bacio bombu.

Reagirala i gradonačelnica

Kako je iste večeri, također u Dubravi, ubijen Željko Bilen, koji je u mladosti glumio u Smogovcima, Vlasta Pavić, tadašnja zagrebačka gradonačelnica, te je događaje proglasila obračunom u narkomiljeu. Zagrebačka policija pak nije bila tako eksplicitna, no povezala je Atliju sa Zoranom Grbavcem i Lullzimom Krasniqijem. Tvrdili su tada da istražuju njihove zajedničke ilegalne poslove, no, koliko je poznato, ta istraga nije dala rezultatata.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Panter2007
Panter2007
11:55 18.02.2011.

Jeste nesposobni davas urote Srpski Krim Murjaci koji su vecei lopovi od vas.Slabi ste vi djelatnici nemate pojma uguraju vam svoje Spijune ondaste ga Pali za Slobodu.Srugi put mislite kako se posa radi.Vise od dvje osobe nesmiju biti u poslu nema nigdje 3 partnera.ponekad te onaj tvoj drugm izda najbolje je sve sam obavit!!!!!!!!!!!!!!