Kinder Bueno oblatne su neodoljiv desert za kojega trebate odvojiti svega dvadesetak minuta. Idealan za svaku prigodu posebno u ovim ljetnim mjesecima. Čuvajte ga u hladnjaku gdje će biti svjež danima.
Sastojci:
600 g šećera
200 ml vode
3 lista oblatni
600 g obranog mlijeka u prahu
250 g margarina
100 g crne čokolade
Priprema:
Šećer i vodu zagrijte na srednjoj vatri. Rastopite čokoladu i ostavite je da se hladi.
Umutite margarin i polako dodajte mlijeko u prahu. Sve zajedno umutite i lagano dodajte vrući istopljeni šećer s vodom. Mutite oko dvije minute i podijelite u dva dijela. U jedan dio umiješajte otopljenu čokoladu.
Na prvu oblatnu stavite čokoladnu kremu, potom stavite oblatnu i preko nje bijelu kremu pa opet oblatnu. Pritisnite sve težim predmetom i ostavite da se ohladi. Režite na male kocke. Kolač može potrajati i do deset dana na hladnom mjestu u zatvorenoj posudi.