Sinjska alka

Najveći pljesak Milanoviću jer je odlikovao HVO i Specijalnu policiju MUP-a HR HB

Najveći pljesak Milanoviću jer je odlikovao HVO i Specijalnu policiju MUP-a HR HB
09.08.2020.
u 16:25
Pogledaj originalni članak

Sinjska alka krenula je od 16 sati i 30 minuta. U VIP loži su predstavnici vlasti, premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović, župani Blaženko Boban i Gordan Pauk, ministri i ministrice, uglavnom u pratnji boljih polovica.

Na ulazu u gledalište uzvanicima se mjerila temperatura, a ruke su im poprskane dezinficijensom.

Program je započeo himnom Lijepa naša, a zatim je održana i minuta šutnje za stradale hrvatske branitelje kao i za pokojnog predsjednika i utemeljitelja države Franju Tuđmana.

Zatim je govorio alkarski vojvoda Boško Ramljak koji je posebno čestitao predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću jer je za 25. obljetnicu Oluje odlikovao vojne postrojbe HVO-a i Specijalnu policiju MUP-a Hrvatske Republike Herceg Bosne.

- Preko tri stoljeća prve nedjelje u kolovozu trčimo Alku kao simbol pobjede nad nadmoćnijom silom. Izrasla je iz herojstva naših pradjedova kao pobjeda dobra nad zlom. Tuđman je rekao "da nije alke, ne bi imali slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Ne želeći prekidati tradiciju, poštujući epidemiološku struku Alka se i dalje održava, želim alkarima oko sokolovo i čvrstu desnicu, uz zagovor čudotvorne Gospe sinjske - rekao je Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.