Nakon teške ozljede, s bratom obnovio neuvjetnu Fizijatriju

Gospodarstvenici Gvožđar, uz 40.000 KM, izveli i radove u DZ-u u Sanskom Mostu

Gospodarstvenici Gvožđar, uz 40.000 KM, izveli i radove u DZ-u u Sanskom Mostu
24.11.2022.
u 13:35
Jedan od dvojice braće, Almir Gvožđar, doživio je prije nekoliko mjeseci tešku ozljedu noge pa je nakon operacije izvjesno vrijeme koristio fizijatrijske usluge na fizijatrijskome odjelu.
Pogledaj originalni članak

Okončani su radovi na uređenju unutrašnjosti Odjela fizijatrije u Domu zdravlja u Sanskome Mostu, a navedeni su projekt potaknuli i financijski poduprli sanski gospodarstvenici, braća Almir i Ermin Gvožđar, piše Večernji list BiH.

Pozitivan primjer

Godinama su zaposlenici na ovome odjelu radili u teškim uvjetima budući da je taj dio objekta zdravstvene zaštite u ovome dijelu Unsko-sanske županije izgrađen prije više desetljeća i u međuvremenu nikada nije restauriran. Jedan od dvojice braće, Almir Gvožđar, doživio je prije nekoliko mjeseci tešku ozljedu noge pa je nakon operacije izvjesno vrijeme koristio fizijatrijske usluge na fizijatrijskome odjelu.

- Začudio sam se uvjetima u kojima radi medicinsko osoblje na ovome odjelu jer je sve bilo staro, zidovi su se raspadali, strop je otpadao, sanitarni čvor bio je u katastrofalnome stanju. Čuo sam se s bratom i ponudili smo donirati sredstva kako bi se prostorije Odjela fizijatrije u Domu zdravlja obnovile i vratile u funkcionalno stanje - istaknuo je Gvožđar.

Prijedlog braće gospodarstvenika poduprlo je čelništvo Doma zdravlja, cijeli projekt je koštao 40.000 konvertibilnih maraka, a Gvožđari su osigurali polovinu potrebnih sredstava, s tim da je tvrtka u njihovu vlasništvu obavila i građevinske radove.

- Moram kazati kako je ovo jedan pozitivan primjer društveno korisne prakse kako gospodarstvenici mogu pomoći zdravstvenome sektoru. Ovom prigodom zahvaljujemo braći Gvožđar jer smo upravo zahvaljujući njima osigurali mnogo bolje uvjete za naše djelatnike i pacijente.

Mahom ostali stariji

Ovo je odjel čije usluge koristi mnoštvo građana budući da je na ovim prostorima mahom ostala starija populacija kojoj je potreban ovakav vid zdravstvene skrbi - istaknula je ovom prigodom Sanda Čekić, ravnateljica Doma zdravlja u Sanskome Mostu.

U povodu uspješnog okončanja ovoga projekta priređeno je i prigodno druženje, a nije izostala ni slavljenička torta. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.