VSTV:

Goran Salihović smijenjen s mjesta glavnog tužitelja

Goran Salihović smijenjen s mjesta glavnog tužitelja
21.07.2017.
u 14:26
Pogledaj originalni članak

Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo za tužitelje Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTVBiH) donijelo je odluku u predmetu koji se vodio protiv suspendiranog glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića.

Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo za tužitelje VSTV BiH, odlučujući po disciplinskoj tužbi Ureda disciplinskog tužitelja VSTV-a BiH protiv tuženog Gorana Salihovića, glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, donijelo je odluku kojom se utvrđuje disciplinska odgovornost tuženog za disciplinske prekršaje iz člana 57. točka 23. Zakona o VSTV-u BiH: "bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet tužiteljstva" i člana 57. točka 19. Zakona o VSTV-u BiH: "namjerno davanje lažne, obmanjive ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti Vijeća", piše Klix.ba. 

Također, Disciplinsko povjerenstvo je donijelo odluku kojom se odbija disciplinska tužba vezana za disciplinske prekršaje iz člana 57. točka 11. Zakona o VSTV-u BiH: "omogućavanje vršenja dužnosti tužitelja osobama koje na to nisu zakonom ovlaštene" i člana 57. točka 12. Zakona o VSTV-u BiH: "miješanje u postupanje suca ili tužiteljaa s namjerom opstruiranja ili potcjenjivanja njihovih aktivnosti".

Tuženom se za navedene disciplinske prekršaje, na osnovu odredbičlana 58. stav 1. točka e) i člana 59. Zakona o VSTV-u BiH, izriče disciplinska mjera: Premještanje s mjesta glavnog tužitelja Tužiteljstvatva Bosne i Hercegovine na mjesto tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Protiv ove odluke se može izjaviti žalba u roku od 8 dana od dana prijema odluke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.