Šeranić upozorava

Gojazni pacijenti rizična kategorija

Gojazni pacijenti rizična kategorija
16.04.2021.
u 13:38
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je klinička slika oboljelih od Covida-19 u ovom trenutku mnogo teža nego što je bio slučaj u prethodnom razdoblju. 

“Samo liječenje je produženo, a posljedice po organske sustave su mnogo teže nego što je to bilo u studenme. Stalno ponavljam da ne trebamo uspoređivati valove, drugačiji je virus i drugačija je sama klinička slika”, rekao je Šeranić novinarima nakon sjednice Stožera za izvanredne situacije RS, javlja Srna. 

Napomenuo je kako je, prilikom posjeta intenzivnim njegama u Covid odjeljenjima u UKC RS i Bolnici Trebinje, primijetio da su gojazni pacijenti rizična kategorija.

“Među licima na intenzivnim njegama su dosta gojazni muškarci, ali je riječ i o gojaznim ženama”, istakao je Šeranić.

Rekao je da će biti potrebno uraditi analizu mortaliteta oboljelih od Covida-19 u ovoj godini, da bi se znalo na koji način djelovati na određene faktore rizika.

Govoreći o Covid putovnicama, Šeranić je istaknuo da svaki stanovnik RS koji završi proces cjepljenja dobiva potvrdu o cjepljenju te da ostaje da se vidi što će još biti potrebno osigurati za mogućnost putovanja.

“Ono što nam je trenutno najvažnije jeste da se građani cijepe”, naglasio je Šeranić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.