dobro je znati

Generalni direktor Levi`sa poručuje: Nemojte prati traperice u perilici rublja

Foto: Thinkstock
Generalni direktor Levi`sa poručuje: Nemojte prati traperice u perilici rublja
26.03.2019.
u 21:45
I tvrdi, postoji i više nego opravdan razlog za to. Strojni način pranja trapera uzrokuje trošenje materijala.
Pogledaj originalni članak

Imate onaj svoj omiljeni model traperica od kojih se teško odvajate kada ih morate oprati i čekati da se posuše? Ako imate sušilicu rublja taj proces je znatno brži, no pranje u perilici rublja morali biste izbjeći. 

Barem tako savjetuje generalni direktor Levi'sa Chip Bergh (61) koji svoje omiljene traperice nije oprao u perilici rublja dulje od deset godina. 

I tvrdi, postoji i više nego opravdan razlog za to. Strojni način pranja trapera uzrokuje trošenje materijala. 

"Vjerojatno će ići u grob sa mnom", našalio se te ipak ostao nepokolebljiv u stavu da traperice nikada ne bi smjele biti oprane u perilici.

"To ne radi niti jedan pravi ljubitelj trapera. Ako ih trebate očistiti, perite ih na ruke, " poručuje ovaj 61-godišnjak napominjući kako je uvijek svoje traperice prao - sam. 

"Mislim, volim svoje traperice i dobro se brinem o njima." Komentirao je i savjete da se traperice stave u zamrzivač kako bi se uklonile sve bakterije s odjeće.

"To ne funkcionira, to su bapske priče. Postoje drugi načini za čišćenje traperica". Stavite ih u hladnu vodu s jednom šalicom destiliranog bijelog octa i ostavite jedan sat. Nakon toga ih osušite na zraku. 

Kombinacija octa i vode pomoći će u uklanjanju mirisa iz traperica i učiniti boju trapera postojanijom. Stručnjaci također preporučuju vješanje traperica u kupaonici kako bi upili paru prilikom tuširanja. Na taj način će se također ukloniti mirisi iz tkanine i spriječiti skupljanje materijala, piše Daily Mail.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.