Zamjenik ministra obrane BiH

Galić sudjelovao na sastanku Foruma za sigurnosnu suradnju OESS-a u Beču

Galić sudjelovao na sastanku Foruma za sigurnosnu suradnju OESS-a u Beču
29.03.2023.
u 16:07
Pogledaj originalni članak

U organizaciji Stalne misije Bosne i Hercegovine pri OESS-u, UN i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, danas je održan 1041. sastanak Foruma za sigurnosnu suradnju OESS. Ovim sastankom završena je uspješna realizacija predsjedanja Bosne i Hercegovine Forumom za sigurnosnu suradnju OESS u razdoblju od siječnja do travnja 2023. godine.

Ispred Bosne i Hercegovine prigodnim govorom prisutnima se obratio zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine, gospodin Slaven Galić.

U svom obraćanju zamjenik Galić je naglasio: „Naše predsjedanje Forumom za sigurnosnu suradnju OESS fokusiralo se na nekoliko tema relevantnih za Bosnu i Hercegovinu i Jugoistočnu Europu, ali i za regiju OESS-a u cjelini. Uz sudjelovanje panelista u svim sigurnosnim dijalozima i organiziranjem dodatnih događaja, pokušali smo da uključimo različite aktere iz drugih država članica OESS-a, akademske zajednice, raznih međunarodnih institucija, civilnog društva i misija OESS na terenu, vodeći računa i o rodnoj ravnopravnosti“.

Zamjenik ministra obrane BiH gospodin Slaven Galić je također istaknuo: „Predsjedanje Bosne i Hercegovine je nastavilo naglašavati ulogu Foruma za sigurnosnu suradnju OESS kao platforme za razgovore o sigurnosnoj suradnji, a mi smo spremni i odlučni da podržimo buduće napore OESS-a u njegovoj vojno- političkoj dimenziji. Nadam se da je naše predsjedanje Forumom za sigurnosnu suradnju OESS uspjelo pokazati da je razmjena najboljih praksi i iskustava i dalje relevantna i da ostajemo uvjereni da nastavak neprocjenjivog dijaloga u OESS jednostavno nema alternativu“.

Na kraju, zamjenik ministra obrane se zahvalio državama sudionicama, državama članicama FSC Trojke – Belgiji i Bugarskoj, koordinatorima predsedatelja FSC-a i Tajništvu na njihovoj suradnji, potpori i pomoći u realizaciji programa predsjedanja i doprinosu sprovođenju zajedničkih obveza. Također, zamjenik Galić je zaželio puno sreće i uspjeha Bugarskoj kao sljedećem predsjedatelju FSC-a i Kanadi kao dolazećoj članici FSC Trojke te naglasio da će Bosna i Hercegovina, u svojstvu člana Trojke FSC-a, i u narednom razdoblju nastaviti davati važan doprinos radu Foruma.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.