posjeta

Francuski zastupnici o vladavini prava i europskoj budućnosti Balkana

Francuski zastupnici o vladavini prava i europskoj budućnosti Balkana
10.02.2017.
u 13:36
Pogledaj originalni članak

Francuski zastupnici Pierre-Yves Le Borgn i Jean-Claude Mignon, ujedno članovi Komisije vanjskih poslova francuske Nacionalne skupštine, boravili su u četverodnevnoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini s ciljem izrade izvještaja o vladavini prava i europskoj budućnosti zapadnog Balkana.

Njihov izvještaj trebao bi se krajem veljače naći pred zastupnicima francuske Nacionalne skupštine, a zaključci će omogućiti davanje smjernica politici Francuske prema BiH i drugim zemalja zapadnog Balkana.

U namjeri da dobiju što veći broj mišljenja i informacija o situaciji s vladavinom prava u BiH, zastupnici su posjetili Sarajevo, Mostar i Banja Luku te su razgovarali sa akterima svih nivoa društva, priopćeno je danas iz Veleposlanstva Republike Francuske u BiH.

Razgovarali su s predsjedateljem i članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, a susreli su se i s ministrom pravde Republike Srpske Antonom Kasipovićem i direktorima Centra za edukaciju sudija i tužitelja Federacije BH i Republike Srpske. 

U okviru edukacije organizirane sa Inicijativom mladih za ljudska prava (YIHR) BiH razgovarali su s mladim članovima političkih stranaka, a kasnije i s direktorima preduzeća, brojnim predstavnicima civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Ovi zastupnici odabrani su za tu misiju zahvaljujući njihovom poznavanju regije i europskih integracija, Le Borgn je izaslanik Francuza u inostranstvu, odgovoran je za 16 zemalja centralne Europe i Balkana, među kojima je i BiH, a Mignon je bivši predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.