Vlada FBiH

Federacija će imati svoj helikopter za spašavanje

Federacija će imati svoj helikopter za spašavanje
02.09.2016.
u 09:34
Pogledaj originalni članak

Vlada FBiH donijela je zaključak da sredstva za osposobljavanje i stavljanje u funkciju (dovođenje u letačko stanje) helikoptera Bell - 206 L1 Long Ranger i nabavu te ugradnju opreme za zaštitu i spašavanje, gašenje požara i druge poslove Civilne zaštite budu osigurana iz namjenskih sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća kojim raspolaže Federalna uprava civilne zaštite.

Sredstva za eventualnu nabavu i ugradnju posebne i dodatne opreme za potrebe policije, zdravstvene usluge, prijevoz ljudi i slično, koja bi naknadno bila nabavljena i ugrađena, osiguravaju se u proračunu FBiH na pozicijama institucija koje bi za svoje potrebe koristile usluge helikoptera s takvom opremom. Institucije koje bi koristile usluge helikoptera će postupke javnih nabava provoditi u suradnji s Federalnom upravom policije na osnovi posebnog sporazuma. Vlasnik helikoptera bit će FBiH - Federalno ministarstvo unutarnjih poslova.

Održavanje i smještaj helikoptera bit će u nadležnosti Federalne uprave policije. Troškove održavanja naknadno ugrađene opreme osiguravat će svaki korisnik helikoptera posebno, ovisno o opremi koju je nabavio i ugradio za svoje potrebe. Vlada je podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj, preko Svjetske banke u iznosu od 32,200.000 dolara budu osigurana sredstva za projekt potpore zapošljavanju. Federalna Vlada predložila je Parlamentu FBiH donošenje odluke o prihvaćanju zaduženja FBiH po proširenom aranžmanu s MMF-om u iznosu od 295,361.333 posebnih prava povlačenja (SDR), ili oko 720,224.000 KM, što je dvije trećine od ukupno odobrenih sredstava za BiH u visini od 443,042.000 SDR (oko 1.080,336.000 KM).

Dana je i suglasnost na tri granska kolektivna ugovora: za djelatnost proizvodnje i prerade metala, za oblast rudarstva, te za službenike tijela uprave i sudske vlasti u FBiH i istaknuto je zadovoljstvo tijekom procesa pregovaranja. Vlada FBiH donijela je odluke kojim je obustavila ranije pokrenutu natječajnu proceduru za izbor i imenovanje ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije za bankarstvo FBiH i o ponovnom raspisivanju javnog natječaja i tekstu javnog oglasa, te utvrdila kriterije za ovaj izbor i imenovanje. Ujedno, donesena je i odluka kojom su u Povjerenstvo za provođenje ovog postupka imenovani Mira Bradara (predsjednica), Nusreta Čerkez, Amra Đendušić, Mirjana Vučić i Jasmin Gačević. Utvrđen je prijedlog za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za bankarstvo FBiH u sastavu Ljerka Marić, Meliha Bašić, Samir Bakić, Želimira Raspudić i Velid Efendić. Prijedlog će biti dostavljen Parlamentu FBiH koji će donijeti konačnu odluku.

Izmijenjenom odlukom, za članicu radne skupine za izradu prijedloga Zakona o pravima žrtava torture u BiH nominirana je Jagoda Kržović. Federalna Vlada utvrdila je kriterije i tekst ponovnog javnog oglasa za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora Instituta za medicinsko vještačenje. Za sudjelovanje u radu i odlučivanju na Skupštini gospodarskog društva Sarajevoputevi d.d. Sarajevo Vlada FBiH je opunomoćila Pavu Bobana.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.