Naši kandidati za nositelje igre 12 premijerligaša

Favoriti su vratari, braniči, “veznjaci”, napadači...

20.02.2019.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Nismo Nostradamusi, ali ćemo se ipak poigrati prognoze oko toga koji će igrači 12 premijerligaša obilježiti proljetnu sezonu, biti nositelji igre, donijeti najviše bodova svojim momčadima. Malo smo analizirali njihove vrijednosti, broj nastupa, minutažu i formu jesenas, što nam je bila polazna točka za procjenu. Jesmo smo pogodili ili promašili, znat ćemo na kraju sezone, uz nadu da se nitko od njih neće ozlijediti ili izostati zbog kazni. Topnik Sarajeva Mersudin Ahmetović (18 nastupa, 1313 minuta) jesenas je dao velik doprinos u borbi za vrh: devet golova, asistencije i borbenost. Uz njega, alternativa su Velkoski i Tatar). Zrinjski je zimus ostao bez važnih poluga, Bilbije i Todorovića, pa smo izdvojili Slobodana Jakovljevića (16, 1365) (Bekrić, Bekić). Od njega se očekuje da bude vođa i “car” obrane, što bi pomoglo igračima koji “gone naprijed” zabijati golove i sigurnu zaleđinu. Široki je primio tek 13 golova, dijelom zaslugom Bernarda Matića (18, 1620), koji je igrao kao branič, kao zadnji vezni, te zabio dva odlučujuća pogotka (Ćorić, Marković)...

Ono što je bio Bilbija u Zrinjskom i Ahmetović u Sarajevu, u Željezničaru je bio Sulejman Krpić (19, 1691), 13 puta strijelac. Sve ovo od njega se očekuje i na proljeće (Zec, Šabanadžović). Prvo ime Slobode bio je Ivan Baraban (18, 1570), veliki borac, strijelac tri gola, asistent četiri puta (Smajić, Huseinović). Za Mladost smo gotovo sigurni da će je nositi Aladin Isaković (18, 1599) jer je to i do sada radio (Bojo, Anđušić)... Prvo ime Radnika opet će biti vratar Mladen Lučić (19, 1710), jedan od rijetkih igrača u ligi koji ima “punu” minutažu, igrao je sve susrete u “iznosu” od 90 minuta (Peco, Radović). Dojma smo da Zvijezda ne bi “isplivala” s dna da pri kraju jeseni nije došao Saša Jovović, zabio tri gola (5, 377), asistirao, “trsio” se (Vojinović, Filipović).

Nema razloga da na proljeće ne bude jednako dobar. U nestabilnom Čeliku izdvaja se Ševko Okić (18, 1475), borac, trkač i tri puta strijelac). Očekuje se da u nastavku sezone bude isto (Vrhovac, Dedić). Vojo Ubiparip (10, 860), zabio je četiri gola jesenas. I na proljeće bi trebao “nositi” Tuzlu City (Kostić, Stojčev). Dalibor Kozić (19, 1710) bit će bez sumnje i dalje čvrsta karika obrane Gabeljana (Đajić, Ramić), a mladi (22) veznjak Ajdin Redžić (11, 851) bit će, po nama, na proljeće još bolji nego jesenas (Marković, Dujaković).

Vjerujemo kako ćemo dobar dio naših favorita pogoditi, a vjerujemo i da će njihove alternative biti pri vrhu doprinosa njihovih klubova ili barem ”tu negdje” oko vrha. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.