OPĆI IZBORI 2022.

Evo tko od poznatih političara neće ići na liste SNSD-a

Evo tko od poznatih političara neće ići na liste SNSD-a
30.06.2022.
u 19:57
Na listama za Narodnu skupštinu RS-a i Zastupnički dom Parlamenta BiH, između ostalih, neće biti Dušica Šolaja, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović i Sredoje Nović.
Pogledaj originalni članak

Na kandidatskim listama SNSD-a za predstojeće izbore neće biti nekih zvučnih stranačkih imena iz ranijih izbornih ciklusa, doznaje Glas Srpske.

Tako na listama za Narodnu skupštinu RS-a i Zastupnički dom Parlamenta BiH, između ostalih, neće biti Dušica Šolaja, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović i Sredoje Nović. 

Liste su, kako tvrde izvori iz SNSD-a, popunjene većinom mlađim kandidatima i onima srednje generacije, a novina pred iduće listopadske izbore je to da onaj tko osvoji mandat u parlamentu neće istovremeno moći biti zastupnik i direktor nekog poduzeća.

Dušica Šolaja je aktualna zastupnica u Narodnoj skupštini RS, dok su Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, Nikola Špirić i Sredoje Nović izaslanici u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjedništvo SNSD-a trebalo bi sutra zasjedati u Laktašima i donijeti konačne odluke o kandidatima za izbore. Tada bi trebalo da biti objavljeno tko će biti kandidati za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH, a prema neslužbenim informacijama u te utrke će Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.