JESTE LI ZNALI?

Evo što se događa ako se osjećate mlađe ili starije od svojih stvarnih godina

Foto: Thinkstock
Evo što se događa ako se osjećate mlađe ili starije od svojih stvarnih godina
19.08.2017.
u 16:00
Desetogodišnje istraživanje Kinsey Instituta, imalo je za cilj otkriti kako starosna dob utječe na učestalost seksualnih odnosa.
Pogledaj originalni članak

Neki su ljudi "vječni tinejdžeri", a neki još kao vrlo mladi imaju osjećaj kao da su dosad proživjeli dva života. To kako se osjećate, mlađe ili starije od svojih stvarnih godina, govori mnogo o vama. 

Desetogodišnje istraživanje Kinsey Instituta, imalo je za cilj otkriti kako starosna dob utječe na učestalost seksualnih odnosa. Ispitano je 1200 osoba srednje i mlađe dobi kako bi dobili uvid u to koliko često imaju spolne odnose, koliko su njima zadovoljni te koliko bi htjeli biti seksualni aktivni. 

Ispitanici su dali i odgovore na to koliko se staro ili mlado zapravo osjećaju. Osobe koje su se osjećale starije, prijavljivali su nezadovoljstvo seksualnim životom i učestalošću, dok su osobe koje su se osjećale mlađe, bile zadovoljne svojim seksualnim životom i imale mnogo više seksualne želje, navodi se u zaključcima istraživanja.  

Pokazalo se da osobe koje nisu imale učestale seksualne odnose niti na početku veze, nisu tu statistiku niti popravili u idućih deset godina, odnosno, njihovi spolni odnosi postali su još i rjeđi. Oni parovi koji su i na početku istraživanja imali učestale seksualne odnose i želju, zadržale su taj "tempo" i tijekom 10- godišnjeg razdoblja istraživanja.  

Pokazalo se da osobe koje se osjećaju mlađima nego što to doista i jesu, zdravije su i imaju dulji životni vijek. A koliko vi imate godina? 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.