European Best Destinations

Evo koji grad u Europi ima najbolji Advent ove godine

Evo koji grad u Europi ima najbolji Advent ove godine
27.11.2021.
u 17:58
Pogledaj originalni članak

Advent u Baselu ove je godine proglašen najboljim Adventom u Europi, prema izboru portala European Best Destinations.

"Basel ima duboko ukorijenjenu tradiciju kao najljepši i najveći božićni grad Švicarske... Baselski božićni sajam nalazi se na Barfüsserplatzu te na Münsterplatzu, jednom od najljepših trgova u Baselu", poručili su s portala. 

Advent u Baselu

SHUTTERSTOCK/PRESS -

Prošle godine, kada je, doduše, u malo europskih gradova uopće održan Advent, pobjedu je odnijela Budimpešta koja je ove godine završila na drugom mjestu. Treće mjesto odnio je poljski Poznanj, prenosi Index.

Podsjećamo, Advent u Zagrebu tri je godine uzastopno dobivao titulu najljepšeg europskog Adventa (2016., 2017. i 2018.) nakon čega je, zbog pravila izbora, ispao iz konkurencije.

Inače, European Best Destinations je portal koji sjedište ima u Belgiji, točnije u Bruxellesu, a cilj mu je, kako stoji na njegovim službenim stranicama, promoviranje kulture i turizma u Europi. Najbolje europske destinacije biraju od 2009. godine te su tako uvelike pomogli u promociji brojnih europskih gradova, pa tako i Zagreba.

Danas kreće Advent u Zagrebu

Paljenjem prve svijeće na Manduševcu danas će službeno početi Advent u Zagrebu. Trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja

Uređeno će biti 15 lokacija u gradu. Advent će zbog pandemije biti pomalo drugačiji te se neće održati najpoznatije atrakcije poput Ledenog parka, no uvode se neki novi programi i posjetitelji će moći uživati u mnogim koncertima. 

U centru grada već su postavljene lampice, božićna drvca te razni ukrasi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.