BEZ OGRANIČENJA

Evo kada se učenici vraćaju u školske klupe u HNŽ-u

Evo kada se učenici vraćaju u školske klupe u HNŽ-u
23.08.2021.
u 14:22
Pogledaj originalni članak

''Nakana Ministarstva je da se nastava obavlja u punom kapacitetu''. 

Nova nastavna godina, 2021./2022. u Hercegovačko neretvanskoj županiji započinje 6. rujna, potvrđeno je za Bljesak.info iz Ministarstva obrazovanja ove županije.

Prema planu Ministarstva, škola će započeti u punom kapacitetu bez ikakvih ograničenja, osim ako Krizni stožer Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi HNŽ, zbog epidemiološke situacije, ne bude naložio drugačije, odnosno restriktivnije mjere.

''Nakana Ministarstva je da se nastava obavlja u punom kapacitetu, ali za takvo nešto treba dati suglasnost i Krizni stožer Ministarstva zdravstva, a suglasnost će ovisiti od epidemiološke situacije. Nakana Kriznog stožera je da se život, koliko je moguće, odvija normalnije, ali trebamo voditi brigu i o zdravlju, pa ćemo vidjeti kako će se sve oko epidemiološke situacije odvijati'', rečeno je iz Ministarstva obrazovanja.

Kako i na koji će se način izvoditi nastavni proces, hoće li biti potrebna ikakva ograničenja, poput maske i distance - ovisit će o tome koje i kakve mjere će u tom trenutku biti na snazi, a Ministarstvo će ih provoditi u skladu sa zaključcima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, odnosno Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Nastava u svim školama Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije također započinje 6. rujna. Još nije poznato po kakvim pravilima će se izvoditi nastava u HBŽ-u jer Stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije još se nije sastao vezano za eventualne epidemiološke mjere koje se odnose na trajanje školskog sata i kabinetsku nastavu.

Iz Ministarstva obrazovanja ZHŽ-a najavili da ukoliko ne bude drastičnih pogoršanja s epidemiološkom situacijom, nastava će se odvijati redovito bez podijeljenih razreda. Postoji samo mogućnost da će sati biti skraćeni ako temperature zraka budu visoke. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.