IVANIĆ:

Europske institucije da natjeraju Hrvatsku da gradi most u Gradišci

Europske institucije da natjeraju Hrvatsku da gradi most u Gradišci
30.07.2016.
u 09:58
Pogledaj originalni članak

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je večeras da očigledno postoji problem s hrvatske strane kada je riječ o izgradnji mosta preko Save u Gradišci i da to zahtijeva veći angažman europskih institucija “koje trebaju natjerati svoju članicu da završi taj posao”.

Ivanić je rekao da je most preko Save, koji bi trebao biti sagrađen u Gradišci, veoma važan za cijelu BiH i da su i srpski i bošnjački političari u BiH insistirali na njegovoj gradnji. On je na javnoj tribini PDP-a u Kruškiku kod Gradiške rekao da je općina Gradiška strateški važna za Republiku Srpsku i BiH i da zaslužuje mnogo više pažnje svih razina vlasti.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da je Hrvatska trenutno pred izborima i da nije realno očekivati da će se pitanje početka gradnje mosta u Gradišci riješiti u narednih mjesec i pol dana, prenosi Srna.

“Nakon konstituiranja nove vlade Hravatske krenut ćemo u novu diplomatsku ofanzivu. Bilo je realnih i nerealnih odgađanja, ali nakon novih studija utjecaja na okoliš očekujemo konačni signal za početak gradnje mosta”, istakao je Crnadak.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.